ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρελθόν δείχνει ακόμα περισσότερο… πόνο για το Bitcoin

09:10 - 23 Νοε 2022 | Νομίσματα
Το παρελθόν δείχνει ακόμα περισσότερο… πόνο για το Bitcoin
Το Bitcoin απέχει εδώ και καιρό από τις καλές ημέρες του, έχοντας «χτυπηθεί» από αντιξοότητες της ίδιας της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, αλλά και μακροοικονομικές. Αν, όμως, η ιστορία αποτελεί ένδειξη, τότε το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να περιμένει ακόμα μεγαλύτερες πτώσεις τιμών.

Παρόλο που το περιουσιακό στοιχείο έχει χάσει περίπου το 80% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τον περασμένο Νοέμβριο, ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω, ακόμα και σε τετραψήφιο επίπεδο.

Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο όταν ο κλάδος άνθιζε, με οδηγό τα τεράστια κέρδη που σημειώθηκαν από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Το Βitcoin είχε φτάσει τα 69.000 δολάρια, σημειώνοντας νέο υψηλό όλων των εποχών.

Ωστόσο, η εικόνα άρχισε να αλλάζει τους επόμενους μήνες. Οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να συσφίγγουν τις νομισματικές πολιτικές τους μετά τη χαλάρωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό που δημιούργησαν.

Αυτό, μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και μερικούς άλλους μακροοικονομικούς παράγοντες, ώθησαν τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία σε πτώση και το Bitcoin δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το τοπίο επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά από αρκετές καταρρεύσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία, που ξεκίνησαν από τη θεαματική πτώση της Terra.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πολλές συνδεδεμένες εταιρείες να σταματήσουν τις αναλήψεις, να αναζητήσουν έκτακτη χρηματοδότηση ή ακόμη και να κηρύξουν πτώχευση. Μια εταιρεία κρυπτογράφησης ξεχώρισε ως ο πιθανός σωτήρας - η FTX. Το πνευματικό τέκνο του SBF φαινόταν να είναι παντού με δάνεια, προσφορές ή άμεσες εξαγορές.

Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε και τόσο καλά, και αποδείχθηκε ότι ο… σωτήρας χρειαζόταν σωτηρία από μόνος του. Ακολούθησε έτσι άλλη μια θεαματική κατάρρευση, η οποία, όπως θα περίμενε κανείς, έριξε το Bitcoin για άλλη μια φορά. Τα χειρότερα, μέχρι στιγμής, σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έπεσε στο χαμηλό δύο ετών κάτω από τα 16.000 δολάρια.

Αυτό σήμαινε πτώση σχεδόν 80% από το ιστορικό υψηλό τον Νοέμβριο του 2021. Αλλά ο δημοφιλής αναλυτής κρυπτονομισμάτων DonAlt προειδοποιεί ότι το Βitcoin μπορεί να μην έχει πιάσει ακόμα πάτο.

Συγκρίνοντας την τρέχουσα bear market με τις δύο προηγούμενες, επισημαίνει ότι το BTC θα μπορούσε να πέσει έως και τα 9.500 δολάρια εάν μιμείται τη bear market της σεζόν 2014-2015 ή τα 11.000 δολάρια εάν τα γεγονότα από την περίοδο 2017-2018 επαναληφθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.