ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Οι φετινές απάτες με τη… γλώσσα των αριθμών Κύριο

09:05 - 16 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Οι φετινές απάτες με τη… γλώσσα των αριθμών
Οι απάτες με κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο συχνές και με το πέρασμα των χρόνων είναι και πιο περίπλοκες. Το 2022 δεν ήταν εξαίρεση σε αυτό.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και είναι ενδεικτικά του πόσο «χτυπήθηκε» η αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά και οι χρήστες της μέχρι στιγμής τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της.

Συγκεκριμένα:

- Σύμφωνα με τα Solidus Labs, οι απειλές απάτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης φτάνουν ακόμα και τις 15 ανά ώρα.

- Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 37% από το 2021 κατά την ίδια περίοδο.

- Πιθανώς, η μεγαλύτερη απάτη κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση της FTX, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, από 1 έως 2 δισ. δολάρια των κεφαλαίων πελατών συνεχίζουν να αγνοούνται.

- Το 1ο τρίμηνο του 2022, το 97% όλων των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων προέρχονταν από πρωτόκολλα DeFi.

- Σύμφωνα με την FTC, οι καταναλωτές έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 από απάτες με κρυπτονομίσματα.

- Οι Αμερικανοί έχασαν 329 εκατομμύρια δολάρια από απάτες με κρυπτονομίσματα το 1ο τρίμηνο του 2022.

- Οι Αυστραλοί έχασαν 242,5 εκατομμύρια AUD (166 εκατομμύρια δολάρια) από απάτες που σχετίζονται με επενδύσεις και κρυπτονομίσματα το 2022.

- Οι επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 50 εκατομμύρια δολάρια από απάτες με κρυπτονομίσματα το 2022.

- Οι απατεώνες προτιμούν τα Bitcoin (70%), Tether (10%) και Ether (9%) για απάτες.

- Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram (32%), το Facebook (26%), το WhatsApp (9%) και το Telegram (7%) χρησιμοποιούνται για απάτες κρυπτογράφησης.

- Από το 2021, οι περισσότερες αναφερόμενες απάτες και απώλειες κρυπτονομισμάτων ξεκίνησαν με ένα μήνυμα, μια ανάρτηση ή μια διαφήμιση σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

- Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι νέοι (20 έως 40 ετών) είναι πιο επιρρεπείς σε απάτες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Οι 11 μεγαλύτερες απάτες και παραβιάσεις το 2022

Το Privacy Affairs παρουσιάζει μια λίστα με τις μεγαλύτερες απάτες και hacks στον τομέα των κρυπτονομισμάτων το 2022, ταξινομημένες με βάση το ποσό των χρημάτων που έχουν κλαπεί (100 εκατομμύρια δολάρια και άνω).

cryptofraudsin

Έσοδα από απάτες κρυπτονομισμάτων το 2022

Τα συνολικά έσοδα από απάτες με κρυπτονομίσματα για το 2022 είναι χαμηλά σε σύγκριση με το 2021. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς το έτος πλησιάζει στο τέλος του. Η πτώση των εσόδων μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες που επηρέασαν τον κλάδο.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαπραχθεί μερικές σημαντικές απάτες κρυπτονομισμάτων, αλλά λίγοι άνθρωποι έπεσαν θύματα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Αυτό οφείλεται επίσης στην πτώση των τιμών διαφόρων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Αναλυτικότερα:

- 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια είναι τα συνολικά έσοδα από απάτες κρυπτονομισμάτων από τον Νοέμβριο του 2022. Πρόκειται για αύξηση 100% σε σύγκριση με τα έσοδα από απάτες τον Νοέμβριο του 2021.

- Η απότομη αύξηση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάρρευση της FTX, η οποία είχε τη μεγαλύτερη… συνεισφορά στην απώλεια χρημάτων.

- Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 2022 είχε τις χαμηλότερες μεμονωμένες μεταφορές σε απάτες κρυπτογράφησης.

- Μέχρι τον Νοέμβριο του 2022, η κατάρρευση της FTX είναι η μεγαλύτερη περίπτωση απώλειας χρημάτων, με κρυπτονομίσματα αξίας μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων να κάνουν… φτερά.

- Το Ronin Network της Axie Infinity είναι δεύτερο με 615 εκατομμύρια δολάρια χαμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.