ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: Πρόστιμο €3,3 εκατ. στην Coinbase για παράλειψη θεσμικής ενημέρωσης

14:53 - 26 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Ολλανδία: Πρόστιμο €3,3 εκατ. στην Coinbase για παράλειψη θεσμικής ενημέρωσης
Πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, Coinbase, καθώς δεν εξασφάλισε αρμόδια άδεια προτού ξεκινήσει τη λειτουργία του στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,  η αμερικανική Coinbase  σημείωσε πως διαφωνεί με την απόφαση της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι «δεν περιέχει κριτική για τις πραγματικές υπηρεσίες» που παρέχει η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζει έφεση στην απόφαση της τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων στην Ολλανδία υποχρεώνονται να λειτουργούν με τον νόμο κατά του ξεπλύματος χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση της χώρας τον Μάιο του 2022.

Τι υποστηρίζει η DNB

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας υποστηρίζει πως η Coinbase δρούσε εκτός του ρυθμιστικού πλαισίου από τον Νοέμβριου το 2020 και «τουλάχιστον» μέχρι τον Αύγουστο του 2022 προτού συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022.

Σε αυτή την περίοδο, όπως υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα, «ένας μεγάλος αριθμός ασυνήθιστων συναλλαγών μπορεί να διέφυγε της προσοχής των εποπτικών αρχών». Παράλληλα, η DNB αναφέρει πως έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι η Coinbase είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων και πως «έχει ένα σημαντικό αριθμό πελατών στην Ολλανδία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.