ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FSB: Πολλά stablecoins δεν θα ανταποκρίνονται στα νέα ρυθμιστικά στάνταρντ

09:32 - 22 Φεβ 2023 | Νομίσματα
FSB: Πολλά stablecoins δεν θα ανταποκρίνονται στα νέα ρυθμιστικά στάνταρντ
Πολλά από τα υπάρχοντα stablecoins δεν θα ανταποκρίνονταν στα στάνταρντ που θα καθοριστούν σύντομα στο πλαίσιο του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα που θα προτείνουν φορείς όπως το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), δήλωσε ο πρόεδρός του Κλάας Κνοτ.

Οι επερχόμενες συστάσεις του FSB στοχεύουν στην ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τα stablecoins, τη σταθερότητα και την αντοχή του συστήματος κρυπτογράφησης, δήλωσε ο Κνοτ σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της G20 και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το σχέδιο εργασίας για το 2023 που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η FSB πρόκειται να οριστικοποιήσει τις συστάσεις της για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και των stablecoins έως τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που συνδέονται με την αξία άλλων περιουσιακών στοιχείων όπως το αμερικανικό δολάριο ή το ευρώ.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέτρα για να επιβλέπουν τα stablecoins που εστιάζονται στις πληρωμές, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζονται από αποθεματικά νομισμάτων fiat με τη μορφή ισοδύναμων μετρητών. Ενώ οι εκδότες stablecoin έχουν καταβάλει προσπάθειες να περικόψουν το ιδιωτικό χρέος από τα αποθέματά τους και να βελτιώσουν τη διαφάνεια, το μήνυμα του Κνοτ δείχνει ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να μην είναι αρκετά.

Στην επιστολή του, ο Κνοτ πρόσθεσε ότι πολλά από τα υπάρχοντα stablecoins δεν θα πληρούν ούτε τα διεθνή πρότυπα.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η FSB προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι της κρυπτογράφησης για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα «θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα». Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της FSB, έχουν αυξήσει τις προσπάθειες για την επίβλεψη του κλάδου μετά τις πολλές καταρρεύσεις εταιρειών του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένου του εκδότη token Terra και του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.