ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Land NFTs: Ανεβαίνει ο… τομέας των ακινήτων του metaverse Κύριο

09:11 - 14 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Land NFTs: Ανεβαίνει ο… τομέας των ακινήτων του metaverse
Τα Land NFTs αποτελούν τη βάση του λεγόμενου «τομέα ακινήτων» του metaverse. Πρόκειται για κομμάτια γης που βρίσκονται εντός του metaverse και μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν.

Τα NFT χρησιμεύουν ακριβώς ως πιστοποιητικά ιδιοκτησίας αυτών των γαιών, διευκολύνοντας έτσι την ανταλλαγή τους.

Πριν από λίγες μέρες, το The Nemesis ανακοίνωσε την έναρξη της πρώτης «land season», η οποία περιλαμβάνει μια συνολική προσφορά 200.000 εδαφών που θα διανεμηθούν σε 10 σεζόν σε 10 πλανήτες.

Ο πρώτος πλανήτης στο The Nemesis Metaverse είναι ο Genesis, με 11.520 εδάφη κατανεμημένα σε 80 τομείς στην Καραϊβική Θάλασσα.

Με αυτά τα εδάφη συνδέονται πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, από την κατασκευή εικονικών σπιτιών έως τη δημιουργία ολόκληρων εικονικών κόσμων που αντικατοπτρίζουν το όραμα και την προσωπικότητα των ίδιων των ιδιοκτητών γης.

Εικονικά εδάφη

Όντας εικονικά εδάφη, πολλά πράγματα μπορούν να χτιστούν σε αυτά.

Επιπλέον, σύμφωνα με το The Nemesis, μια από τις εντυπωσιακότερες λειτουργίες του real estate στο metaverse είναι η δυνατότητα των χρηστών να αλληλεπιδρούν σε αυτούς τους χώρους με τα avatar τους. Αυτό επιτρέπει ένα επίπεδο εξατομίκευσης και βιωματικής συμμετοχής που δεν είναι δυνατό με τα παραδοσιακά ακίνητα.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακά είδωλα που μοιάζουν με τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν νέες και εντελώς διαφορετικές ταυτότητες κατά βούληση, με ένα επίπεδο ελευθερίας και δημιουργικότητας που δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο.

Προσοδοφόρα επενδυτική ευκαιρία

Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτά τα NFT μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, επειδή οι δημιουργοί και οι επενδυτές μπορούν να τα ανταλλάξουν, πουλώντας και αγοράζοντας αυτά τα ψηφιακά ακίνητα ελεύθερα στην αγορά.

Η αξία των εδαφών είναι μεταβλητή και καθορίζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, του μεγέθους και του σχεδιασμού, καθώς και, φυσικά, από τη δημοτικότητα του metaverse στο οποίο κατοικούν. Στην πραγματικότητα, ορισμένες εκτάσεις έχουν πουληθεί ακόμη και για εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλες αξίζουν μόνο πένες.

Σύμφωνα με το The Nemesis, τα εδάφη NFT μπορεί να είναι μια δυνητικά προσοδοφόρα επενδυτική ευκαιρία για έμπειρους επενδυτές.

Υπάρχουν όμως και άλλα πιθανά οικονομικά οφέλη. Τα εδάφη μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως εικονικοί κόμβοι για δημιουργικότητα, παιχνίδι, γνώση, πολιτισμό και σύνδεση με άλλους χρήστες. Παρέχουν ένα είδος δημόσιας πλατφόρμας στον εικονικό κόσμο στον οποίο κατοικούν για να παρουσιάσουν οι χρήστες τη δουλειά τους και να συνδεθούν με άλλους ομοϊδεάτες σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο παρέχουν έναν χώρο όπου οι διαδικτυακές κοινότητες μπορούν να ενωθούν και να κοινωνικοποιηθούν, για παράδειγμα στους τομείς των τεχνών, της μουσικής και της δημιουργικότητας.

NFTs και metaverse

Στο αποκορύφωμά της, η αγορά NFT ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών.

Αν και αυτό απέχει πολύ από τα δεκάδες, ή μερικές φορές εκατοντάδες, των δισεκατομμυρίων δολαρίων καθημερινών συναλλαγών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εξακολουθεί να είναι μια πολύ νέα αγορά που ξεπετάχτηκε μόλις το 2021.

Από τον Ιούνιο του 2022 έχει συρρικνωθεί αρκετά, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί μια… ανάσταση παρόμοια με αυτή του 2021 στο μέλλον.

Όπως επισημαίνει το Cryptonomist, η αγορά metaverse επεκτείνεται επίσης, με τις εκτιμήσεις να υπολογίζουν την αξία της παγκοσμίως σε άνω των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για εικονικές εμπειρίες που παρέχουν μια αίσθηση βιωματικής συμμετοχής και εξατομίκευσης που δεν μπορεί να επιτευχθεί στον φυσικό κόσμο.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο τεχνολογιών είναι αναπόφευκτη, καθώς τα NFT επιτρέπουν την εξαγωγή της ιδιοκτησίας εικονικών αντικειμένων από τους κόσμους του metaverse στους οποίους γεννιούνται, έτσι ώστε να μπορούν να ανταλλάσσονται σε μια ποικιλία πλατφορμών που δεν συνδέονται απαραίτητα με αυτούς τους κόσμους.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.