ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες εν μέσω τραπεζικού χάους και για τα κρυπτονομίσματα

16:01 - 15 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Απώλειες εν μέσω τραπεζικού χάους και για τα κρυπτονομίσματα
Στη δίνη του τραπεζικού… χάους, αν και πιο ήπια από τις μετοχές, βρίσκονται και τα κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (15/3), με το Bitcoin να διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το όριο των 25.000 δολαρίων.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα και το Ethereum ξεπέρασαν για λίγο τα 26.000 δολάρια και τα 1.770 δολάρια αντίστοιχα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να καθησυχάζονται όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ρυθμιστικής καταστολής στις φιλικές προς τα κρυπτογράφηση τράπεζες, ενώ και τα δεδομένα του Δείκτη Τιμών Πελατών των ΗΠΑ (CPI) υποδεικνύουν επιβράδυνση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η ευφορία ήταν βραχύβια, καθώς και τα δύο tokens υποχώρησαν έως και 5% από τα υψηλά της Τρίτης πριν σταθεροποιηθούν σταδιακά.

Η αστάθεια προκάλεσε ζημίες πάνω από 140 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin και 80 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum, όπως αναφέρει το CoinDesk.

Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι διακυμάνσεις στις τιμές ήρθαν καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη εβδομάδα.

«Το ράλι του Βitcoin σε ένα νέο ετήσιο υψηλό καθώς η Silicon Valley Bank καταρρέει και ο πληθωρισμός επιμένει δείχνει ότι οι επενδυτές αναζητούν το Βitcoin για σταθερότητα σε εξαιρετικά αβέβαιες συνθήκες αγοράς», δήλωσε στο CoinDesk ο Alex Adelman, συνιδρυτής της εφαρμογής επιβράβευσης Βitcoin Lolli.

«Ενώ πολλοί έβλεπαν το Βitcoin ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και παρακολούθησαν τις κινήσεις των τιμών του ανάλογα, η σχέση του Βitcoin με την παραδοσιακή χρηματοδότηση είναι πιο περίπλοκη», δήλωσε ο Adelman, προσθέτοντας ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα λειτουργούσε ως «εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα».

«Η αδυναμία στον τραπεζικό τομέα έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση των επενδυτών για τη μοναδική πρόταση αξίας του Βitcoin. Τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυξημένη ζήτηση για Βitcoin ως ένα ανώτερο σύστημα για την ασφαλή διατήρηση και διακίνηση χρημάτων», είπε ο Adelman.

Πράγματι, αν και υποχωρεί, το Bitcoin, αλλά και τα άλλα κρυπτονομίσματα, δείχνουν προς το παρόν σχετικά μεγαλύτερη αντοχή στο τραπεζικό… κραχ, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αγορές που καταγράφουν μετά τις εξελίξεις που αφορούν την Credit Suisse την Τετάρτη σημαντικές απώλειες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 4,27% στα 24.889,53 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 3,44% στα 1.680,36 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 4,53% στα 20,58 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 6,36% στο 0,33520000 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 2,93% στα 6,19 δολάρια, το Dogecoin χάνει 2,57% στο 0,07326776 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 4,16% στο 0,00001100 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.