ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη εβδομάδα για τα κρυπτονομίσματα- Οι ανακοινώσεις-«κλειδιά» Κύριο

08:22 - 25 Απρ 2023 | Νομίσματα
Κρίσιμη εβδομάδα για τα κρυπτονομίσματα- Οι ανακοινώσεις-«κλειδιά»
Η αγορά του Bitcoin και γενικότερα των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε πτωτική πορεία από την περασμένη Τετάρτη, κλονίζοντας το ανοδικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων. Ενώ το διάγραμμα εβδομάδας του Bitcoin εξακολουθεί να φαίνεται πολύ ανοδικό, όσο η τιμή παραμένει πάνω από τα 25.000 δολάρια, η αγορά βρίσκεται κοντά στην κρίσιμη ζώνη στο ημερήσιο διάγραμμα.

Οποιαδήποτε απόκλιση κάτω από 26.800 δολάρια, επισημαίνει το Bitcoinist, θα μπορούσε να σημαίνει αλλαγή τάσης σε καθημερινή βάση. Από την άλλη πλευρά, η περιοχή των 27.800 δολαρίων είναι καίριας σημασίας. Εάν αυτό το επίπεδο ξεπεραστεί, η ανοδική τάση θα μπορούσε να επαναληφθεί νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Αυτή την εβδομάδα, υπάρχουν πολλά γεγονότα και δεδομένα που θα μπορούσαν να καθορίσουν την κατεύθυνση της τάσης.

Αρχικά, σήμερα Τρίτη (25/4), το Conference Board θα δημοσιεύσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο. Τον προηγούμενο μήνα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έφτασε στο 104,2, πολύ πάνω από τις προσδοκίες του 101,0.

Τους τελευταίους μήνες, τα ισχυρά δεδομένα των καταναλωτών θεωρήθηκαν θετικά από την αγορά κρυπτογράφησης. Ως εκ τούτου, ένας αριθμός πάνω από τις προσδοκίες αναμένεται να έχει ελαφρώς θετικό αντίκτυπο στο Bitcoin.

Αντίθετα, η εξασθένιση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών θα μπορούσε να είναι ένδειξη επικείμενης ύφεσης και, κατά συνέπεια, να σημαίνει διεύρυνση της διόρθωσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Την Πέμπτη (27/4), θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του εμπορίου το 2023. Πρόσφατα, τα αδύναμα στοιχεία οδήγησαν σε διόρθωση τιμών τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αγορά κρυπτογράφησης.

Η αρχική εκτίμηση για το ΑΕΠ είναι 2,0%, πολύ κάτω από τα τελικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 (2,6%). Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, η χρηματοπιστωτική αγορά είναι πιθανό να καταγράψει πτωτική τάση υπό τον φόβο μιας επικείμενης ύφεσης. Η υπέρβαση της εκτίμησης, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να προκαλέσει ανοδική δυναμική για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα.

Το πιο κρίσιμο στοιχείo και η… απίθανη ανησυχία

Ωστόσο, το πιο κρίσιμο από τα μακροοικονομικά δεδομένα έρχεται στο τέλος της εβδομάδας. Την Παρασκευή (28/4), το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης θα δημοσιεύσει τις βασικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) για τον Μάρτιο.

Ο βασικός PCE του Φεβρουαρίου ήταν +0,3% σε μηνιαία βάση, κάτω από την πρόβλεψη για +0,4%. Για τον Μάρτιο, οι αναλυτές αναμένουν αμετάβλητη αύξηση +0,3%. Σε ετήσια βάση , η πρόβλεψη είναι για αύξηση 4,5%, από 4,6% τον προηγούμενο μήνα (πρόβλεψη: 4,7%).

Εάν τα στοιχεία κινηθούν υψηλότερα, αυτό θα επιβαρύνει πιθανότατα την αγορά κρυπτογράφησης. Από την άλλη πλευρά, εάν ο δομικός πληθωρισμός αυξηθεί λιγότερο, όπως τον προηγούμενο μήνα, μπορούμε να αναμένουμε ανοδική αντίδραση. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η τιμή του Bitcoin αναμένεται να ωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη πτώση των ρυθμών πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός της αγοράς κρυπτονομισμάτων, Τόνι Έντουαρντς, εξέδωσε άλλη μια προειδοποίηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη επικριτής της κρυπτογράφησης σε όλη την Ουάσιγκτον, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, θα μπορούσε να παρουσιάσει έναν νόμο κατά των κρυπτονομισμάτων που θεωρητικά δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 08:27 - 25 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.