ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ...φορτσάρει για το ψηφιακό ευρώ- «Πάσα» Κομισιόν στην ΕΚΤ

08:15 - 28 Ιουν 2023 | Νομίσματα
Η ΕΕ...φορτσάρει για το ψηφιακό ευρώ- «Πάσα» Κομισιόν στην ΕΚΤ
Η Κομισιόν θα παρουσιάσει σήμερα (28/6) τα πολυαναμενόμενα σχέδια για την εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εισβολή των Big Tech στα κρυπτονομίσματα και να δημιουργήσει ένα κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα για την ευρωζώνη.

Το σχέδιο, το οποίο είδε το Bloomberg, αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να θέσει όρια στη χρήση του χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα όρια για συναλλαγές ή διακράτηση.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα με τα σχέδια της ΕΕ, καθώς οι μεγάλες τράπεζες φοβούνται ότι οι αποταμιευτές μπορεί να επιλέξουν ψηφιακά χαρτονομίσματα σε ευρώ αντί για παραδοσιακούς λογαριασμούς.

Επίσης, τίθενται ζητήματα σχετικά με την ανωνυμία των πληρωμών.

Υπάρχουν φυσικά και οι αδιάφοροι εντός ΕΕ που δηλώνουν πως δεν καταλάβουν γιατί το μπλοκ χρειάζεται το δικό του ψηφιακό νόμισμα.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει, πάντως, ότι ένα ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να προσφέρει στους ανθρώπους έναν τρόπο να πραγματοποιούν αγορές χωρίς να εξαρτώνται από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που ελέγχονται από μη ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως οι Mastercard, Visa, Apple Pay και Google Pay.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 28 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.