ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Τα επικρίνει, αλλά κατέχει σχεδόν $500.000 σε κρυπτονομίσματα

08:39 - 16 Αυγ 2023 | Νομίσματα
Τραμπ: Τα επικρίνει, αλλά κατέχει σχεδόν $500.000 σε κρυπτονομίσματα
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, αλλά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και αφορούν τα οικονομικά του, κατέχει Ethereum αξίας μεταξύ 250.000 και 500.000 δολαρίων.

Τα έγγραφα που αφορούν οικονομικά δεδομένα του 2023 περιείχαν ένα στοιχείο που περιγράφεται ως «Πορτοφόλι Κρυπτονομισμάτων (Ethereum)», του οποίου την αξία ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε μεταξύ 250.000 και 500.000 δολαρίων.

Το περιεχόμενο του κρυπτο-πορτοφολιού συνδέεται πιθανότατα, σημειώνει το CryptoPotato, με την πώληση NFT που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο.

Η περιορισμένης έκδοσης συλλογή NFT εξαντλήθηκε μέσα σε μια μέρα και περιελάμβανε 44.000 ψηφιακές κάρτες συναλλαγών με τον πρώην Πρόεδρο με διαφορετικά κοστούμια και πόζες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η σειρά NFT του Τραμπ σημείωσε πωλήσεις άνω των 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων, κερδίζοντας περίπου 298.000 δολάρια σε τέλη αδειοδότησης. Το κρυπτο-πορτοφόλι μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν τα κέρδη βρίσκεται στη δικαιοδοσία της CIC Digital του Τραμπ που εισέπραξε αυτά τα τέλη αδειοδότησης.

Η πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ ασχολήθηκε επίσης για λίγο με τα NFT, μετατρέποντας πολλές δημοφιλείς εικόνες από τις προσγειώσεις του Apollo της NASA στο φεγγάρι σε ψηφιακά κομμάτια που πωλήθηκαν για 75 δολάρια το καθένα. Ωστόσο, η NASA επέκρινε το εγχείρημα, δηλώνοντας ότι παραβίαζε τους κανονισμούς εμπορίας της διαστημικής υπηρεσίας.

Τα… γύρισε

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Τραμπ κατέχει τώρα κρυπτονομίσματα, λαμβάνοντας υπόψη τον σκεπτικισμό του παρελθόντος. Το 2019, δήλωσε ότι «δεν ήταν οπαδός» του Bitcoin, το οποίο περιέγραψε ως «όχι χρήμα (not money)» και του οποίου η αξία υποστήριξε ότι δεν βασίζεται ουσιαστικά σε τίποτα χειροπιαστό, «based on thin air», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Το 2021, στο αποκορύφωμα της εκστρατείας επανεκλογής του, ο Τραμπ επανέλαβε τη στάση του για τα κρυπτονομίσματα, αποκαλώντας την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων «ψεύτικη».

Παρόλα αυτά, όπως προείπαμε, κυκλοφόρησε μια σειρά NFT με εικόνες του πέρυσι, οι οποίες εξαντλήθηκαν αμέσως.

Τον Απρίλιο, κυκλοφόρησε και δεύτερη σειρά από αυτές τις κάρτες που επίσης εξαντλήθηκαν, αλλά η δυναμική τους μειώθηκε. Τα στοιχεία έδειξαν ότι κέρδισε μεταξύ 500 χιλιάδων και 1 εκατομμυρίου δολαρίων από αυτή τη συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.