ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότια Κορέα: «Τρέλα» για τα κρυπτονομίσματα-Επενδύει το 10% του πληθυσμού

09:28 - 14 Νοε 2023 | Νομίσματα
Νότια Κορέα: «Τρέλα» για τα κρυπτονομίσματα-Επενδύει το 10% του πληθυσμού
Η Νότια Κορέα έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο hotspot για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μετρώντας έξι εκατομμύρια επενδυτές κρυπτονομισμάτων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Αυτό το φαινόμενο έχει αναδιαμορφώσει το οικονομικό τοπίο και έχει αναδείξει την κυριαρχία των κεντρικών ανταλλακτηρίων στην κορεατική αγορά κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Κορέας (KoFIU), ο αριθμός των επενδυτών κρυπτογράφησης στη χώρα προβλέπεται να φτάσει περίπου τα έξι εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Η πλειονότητα αυτών των επενδυτών συμμετέχει κυρίως σε επενδυτικές δραστηριότητες που επικεντρώνονται γύρω από κεντρικά ανταλλακτήρια.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα παρά την παγκόσμια μείωση του όγκου συναλλαγών από τον Μάρτιο.

Μετά το ρεκόρ των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, τα κορεατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν πτώση στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, αλλά ανέκαμψαν στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, ξεπερνώντας την Binance.

Αυτά τα κορεάτικα ανταλλακτήρια έχουν διατηρήσει όγκο συναλλαγών γύρω στο 10% σε σύγκριση με την Binance και έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα νούμερα της Coinbase, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη επιρροή τους στη διεθνή αγορά.

Ο κυρίαρχος παίκτης στην κορεατική αγορά κρυπτογράφησης είναι η Upbit, η οποία κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών με 36 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της σχετικής κορεατικής αγοράς.

Το Bithumb, το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο, διατηρεί ισχυρή θέση με μερίδιο αγοράς 15% έως 20%. Το μερίδιο αγοράς της Coinone και της Korbit είναι σχετικά περιορισμένο.

Οι Κορεάτες επενδυτές προτιμούν τα altcoins

Οι Κορεάτες επενδυτές, πάντως, έχουν ξεχωριστές προτιμήσεις όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα. Το Loom Network (LOOM) κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στη χώρα, με αναλογία 62%, ακολουθούμενο από το eCash (XEC) στο 55% και το Flow (FLOW) στο 43%.

Τα Stacks (STX) και Bitcoin SV (BSV) μπήκαν επίσης στη λίστα με αναλογίες 37% και 34%, αντίστοιχα. Αυτό δείχνει μια προτίμηση των Κορεατών επενδυτών για τα altcoins έναντι των mainstream κρυπτονομισμάτων.

Αν και οι όγκοι συναλλαγών για Bitcoin και Ethereum στην Upbit αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου, το Coinbase, ένα σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, κατέχει σημαντικό μερίδιο όγκου σε αυτά τα κρυπτονομίσματα.

Αυτό υποδηλώνει αντίθετες επενδυτικές στρατηγικές μεταξύ των αγορών, με τους επενδυτές της Upbit να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για altcoins με δυνατότητες υψηλού κέρδους, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές της Coinbase δίνουν προτεραιότητα στη σταθερότητα του χαρτοφυλακίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.