ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alphabet (μητρική Google): Πρώτη σε επενδύσεις σε εταιρείες blockchain

08:55 - 18 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Alphabet (μητρική Google): Πρώτη σε επενδύσεις σε εταιρείες blockchain
Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η εταιρεία που έχει επενδύσει τα περισσότερα σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Alphabet, η οποία έχει επενδύσει αρκετές φορές σε πρότζεκτ blockchain και κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν, επένδυσε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια τον περασμένο χρόνο σε 4 εταιρείες blockchain και κρυπτογράφησης, τις Fireblocks, Dapper Labs, Voltage και Digital Currency Group.

Η Samsung από την άλλη, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η εταιρεία που έχει επενδύσει στα περισσότερα σχετικά πρότζεκτ, συνολικά 13, στα οποία «έριξε» το ποσό των 969 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έκθεση συνέλεξε δεδομένα από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τα μέσα Ιουνίου 2022. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 40 εταιρείες πραγματοποίησαν επενδύσεις σε εταιρείες blockchain/κρυπτογράφησης. Μετά τη γερμανική εταιρεία η πιο ενεργή είναι η UOB με 7 επενδύσεις, ακολουθούμενη από τη Citigroup με 6 και την Goldman Sachs με 5.

Μετά την Google, η εταιρεία που επένδυσε τα περισσότερα χρήματα ήταν το BlackRock fund, με πάνω από 1,17 δισεκατομμύριο δολάρια που επενδύθηκαν σε 3 εταιρείες: την Circle, την FTX και την Anchorage Digital.

Συνολικά, οι επενδύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας blockchain και κρυπτονομισμάτων ανήλθαν σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.