ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελ Σαλβαδόρ: Προχωρά τα σχέδια για έκδοση ομολόγων Bitcoin

10:02 - 25 Νοε 2022 | Νομίσματα
Ελ Σαλβαδόρ: Προχωρά τα σχέδια για έκδοση ομολόγων Bitcoin
Η Εθνοσυνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ εξετάζει ένα προσχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ψηφιακών τίτλων, υποδεικνύοντας ότι η χώρα προχωρά τα σχέδια για έκδοση ομολόγων που υποστηρίζονται από Βitcoin.

Το νομοσχέδιο, που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας της χώρας Maria Luisa Hayem Breve στη Νομοθετική Συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ επιδιώκει τη δημιουργία μιας Εθνικής Επιτροπής Ψηφιακών Περιουσιακών στοιχείων που θα επιβλέπει τη ρύθμιση των εκδοτών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, των παρόχων υπηρεσιών και άλλων συμμετεχόντων στη «διαδικασία δημόσιας προσφοράς» ψηφιακών τίτλων, σύμφωνα με το έγγραφο 33 σελίδων που εξέτασε το CoinDesk.

Το 2021, υπό την ηγεσία του Προέδρου Nayib Bukele, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής έγινε η πρώτη στον κόσμο που έκανε το Bitcoin επίσημο νόμισμα. Εκτός από το ότι αγόρασε Βitcoin κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών και ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που τον προειδοποίησε να ανακαλέσει την απόφασή του, ο Bukele ενίσχυσε την αμφιλεγόμενη στάση του αποκαλύπτοντας σχέδια για συγκέντρωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω ομολόγων που υποστηρίζονται από Βitcoin.

Η έκδοση των εν λόγω ομολόγων του Ελ Σαλβαδόρ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, καθυστέρησε, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Alejandro Zelaya να κατηγορεί τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Οι νέοι κανόνες, εάν εγκριθούν σε νόμο, επιβάλλουν τη δημιουργία μιας Υπηρεσίας Διαχείρισης Πόρων Bitcoin που θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, τη διαφύλαξη και την επένδυση «κεφαλαίων από δημόσιες προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την Πολιτεία του Ελ Σαλβαδόρ και τους αυτόνομους οργανισμούς της».

Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ πρέπει να περάσει αυτή τη νομοθεσία πριν την έκδοση του ομολόγου και το κόμμα Νέες Ιδέες του Προέδρου Bukele έχει την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.

Το έγγραφο ελήφθη από το νομοθετικό σώμα της κυβέρνησης στις 17 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.