ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Απώλειες λόγω αδιεξόδου για το αμερικανικό πακέτο στήριξης

16:55 - 18 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Απώλειες λόγω αδιεξόδου για το αμερικανικό πακέτο στήριξης
Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την κατάρτιση ενός νέου πακέτου στήριξης μέτρων για την αποφυγή των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,40% και διαπραγματεύεται στις 27.791,38 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 3.347,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,26% στις 10.881,65 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 52,9% εκτινάχθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 170 δισ. δολάρια έναντι του αναθεωρημένου ποσού των 111,5 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο.

Όσον αφορά τα εταιρικά νέα, οι κινεζικής προέλευσης εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok και WeChat δεν θα είναι διαθέσιμες για εκατομμύρια χρήστες τους επί αμερικανικού εδάφους από την Κυριακή, ενώ παράλληλα θα απαγορευτούν και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street ενδεχομένως να συνδυαστεί με έντονη μεταβλητότητα, καθώς όπως αναφέρει το Marketwatch, σήμερα έχουμε το φαινόμενο quadruple witching.

Πρόκειται για την ημέρα που λήγουν ταυτόχρονα παράγωγα και futures μετοχών και μπορεί να υπάρχει κινητικότητα στις αγοραπωλησίες. Το quadruple witching συναντάται την τρίτη Παρασκευή κάθε τριμήνου, δηλαδή Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 18 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.