ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street λόγω προσδοκιών για το εμβόλιο

23:08 - 07 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street λόγω προσδοκιών για το εμβόλιο
Υψηλά κέρδη σημείωσε την Τετάρτη η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επίλυση των διαφωνιών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την οικονομική βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ και από το μέτωπο της πανδημίας, παρά την έξαρση των κρουσμάτων, ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για ταχύτερη έλευση του πολυπόθητου εμβολίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κέρδισε 1,91% στις 28.303 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται 1,67% στις 3.416 μονάδες. Κέρδη 1,88% στις 11.634 μονάδες σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq.

Στο πεδίο των συναλλαγών του Dow Jones, θετικά κινήθηκαν οι Salesforce, Boeing, Honeywell, UnitedHealth, 3M, Intel, Home Depot, Cisco, Caterpillar, Chevron, Nike, JP Morgan, IBM, American Express, Walgreens, Coca Cola, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Walt Disney, Mc Donald's και Visa.

Στον τεχνολογικό τομέα, κέρδη κατέγραψαν οι Apple, AMD, Tesla, Microsoft, NVIDIA, Netflix, E-Bay, ενώ με μικρές απώλειες έκλεισε το Facebook.

Στην αγορά εμπορευμάτων, απώλειες άνω του 1,5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ενώ πτωτικά κινούνται επίσης χρυσός και ασήμι.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.