ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Η αγορά εργασίας την οδηγεί σε νέα ρεκόρ

17:07 - 05 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Η αγορά εργασίας την οδηγεί σε νέα ρεκόρ
Κοντά στην επίτευξη νέων ρεκόρ βρίσκονται οι δύο εκ των τριών βασικών δεικτών της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones και ο S&P 500 είναι ένα «βήμα» πριν σημειώσουν νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανάπαυλα της Παρασκευής (2/4) λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Σε αυτή τη θετική εξέλιξη, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο έναντι 379.000 τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που αφορούν στην αμερικανική αγορά εργασίας δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η Wall Street ήταν κλειστή.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η αύξηση των θέσεων εργασίας αντικατοπτρίζουν την αντίδραση της αγοράς στην άρση των περιορισμών και την πορεία των εμβολιασμών. Οι επενδυτές χαιρέτισαν τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση εν μέσω ενδείξεων ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να είναι ο υψηλότερος εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία προκαλούν στους επενδυτές οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε πως η πρόταση για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ, αξίας 2,3 τρισ. δολαρίων, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες θα δημιουργηθούν 19 εκατ. θέσεις εργασίας.

Το πλάνο του Μπάιντεν προβλέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις οποίες θα ωφεληθεί η εργατική τάξη, οι εργάτες στις οικοδομές, οι εργάτες που τοποθετούν σωλήνες και οι οδηγοί φορτηγών, μεταξύ άλλων, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις δουλειές, δεν θα απαιτούν πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Georgetown.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,79% και διαπραγματεύεται στις 33.415,54 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,98% στις 4.059,08 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,10% στις 13.628 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 05 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.