ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα-«Τρομάζει» η εκτόξευση του πετρελαίου Κύριο

18:24 - 07 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα-«Τρομάζει» η εκτόξευση του πετρελαίου
Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (7/3) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου να προκαλούν «πονοκέφαλο» στους επενδυτές, που περιμένουν και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η προοπτική απαγόρευσης των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία ώθησε το μπρεντ πάνω από τα 130 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή του το απόγευμα της Δευτέρας να ανεβαίνει 3,99% στα 122,82 δολάρια το βαρέλι, και ενίσχυσε τις ανησυχίες για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

«Η αγορά μετοχών παλεύει με το μεγάλο σοκ στην προσφορά εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των τιμών του πετρελαίου, και ανησυχεί ότι αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε στασιμοπληθωριστικό σοκ αντί απλώς σε ένα σοκ πληθωρισμού», εξήγησε η Κάθι Μποστιάντσιτς, επικεφαλής οικονομολόγος στην Oxford Economics.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου ως απάντηση στην επίθεση της χώρας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,17% στις 33.220,44 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,15% στις 4.277,18 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,51% στις 13.11,90 μονάδες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.