ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια αναστροφής κλίματος στο άνοιγμα των ευρωαγορών

10:58 - 03 Μαϊ 2022 | Χρηματιστήρια
Προσπάθεια αναστροφής κλίματος στο άνοιγμα των ευρωαγορών
Στα «πράσινα» κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (3/5), προσπαθώντας να ανακάμψουν μετά τις απώλειες της Δευτέρας και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις βασικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Οι τραπεζικές μετοχές προσθέτουν 1,5% και ηγούνται των κερδών, με τους περισσότερους τομείς να κινούνται ανοδικά. Τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να οδηγούν την πιο σημαντική κίνηση των τιμών των μετοχών στην Ευρώπη.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν απότομα χαμηλότερα μια μέρα νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα από την Κίνα και τη Γερμανία και ένα ξαφνικό «κραχ» στον σουηδικό δείκτη OMX 30.

Αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας στο βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη. Οι φόβοι της αγοράς έχουν αυξηθεί ως προς το πόσο επιθετικοί θα πρέπει να είναι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προκειμένου να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Η Αυστραλία αύξησε την Τρίτη τα επιτόκιά της για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία καθώς οι τιμές καταναλωτή αυξάνονται.

Οι επενδυτές παγκοσμίως συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις, με τους ηγέτες της ΕΕ να εξετάζουν αυτή την εβδομάδα πώς μπορεί να υπάρξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησαν τη Δευτέρα την εκκένωση αμάχων από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,63% στις 446,62 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ ενισχύεται 0,82% στις 14.052,55 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,06% στις 6.493,82 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πέφτει 0,13% στις 7.533,40 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά 1,13% στις 24.133 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,38% στις 8.551,85 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 1,11% στις 5.864,36 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.