ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης, παρά τις ανησυχίες ύφεσης

17:38 - 29 Ιουν 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης, παρά τις ανησυχίες ύφεσης
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (29/6), σε μια προσπάθεια της αγοράς να ανακάμψει από την πτωτική τροχιά των προηγούμενων ημερών.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,43% στις 31.079,64 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,09% στις 3.825,33 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, υποχωρεί κατά 0,01% στις 11.167,21 μονάδες.

Το κλίμα της Τετάρτης ακολουθεί τις απότομες απώλειες που σημειώθηκαν την Τρίτη (28/6) για τους κυριότερους δείκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones υποχώρησε περισσότερο από 1,5%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 2% και 3%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αναζητούν ακόμα μια κατεύθυνση, με τους φόβους για την επιβράδυνση της οικονομίας και τις «επιθετικές» αυξήσεις των επιτοκίων να εντείνουν το ήδη τεταμένο οικονομικό κλίμα.

Παράλληλα, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν παρουσιάζονται αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,6%, υποχωρώντας για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Ωστόσο, παρά τον αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης που καταγράφει η οικονομία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο του ετήσιου φόρουμ πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Σίντρα της Πορτογαλίας, δήλωσε, ότι η οικονομία της Αμερικής βρίσκεται σε «ισχυρή κατάσταση» ώστε να αντιμετωπίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά και η κεντρική τράπεζα έχει περιθώρια να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%. 

«Ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει θετική», υπογράμμισε ο Πάουελ, ενώ τόνισε ότι στόχος μας είναι η αύξηση των επιτοκίων χωρίς να πυροδοτηθεί ύφεση «και πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι για να το πετύχουμε αυτό». 




Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 29 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.