ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street μετά την τριήμερη ανάπαυλα

17:29 - 05 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street μετά την τριήμερη ανάπαυλα
Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (5/7) με τους επενδυτές να επιστρέφουν σε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας μετά τη χθεσινή ανάπαυλα.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,98 % στις 30.481,17 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,95 % στις 3.755,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, χάνει 1,27% στις 10.985,06 μονάδες.

Η τριήμερη ανάπαυλα, λόγω της επετείου της αμερικανικής ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, μάλλον δεν ευνόησε ιδιαίτερα το επενδυτικό κλίμα, καθώς οι ανησυχίες μίας οικονομικής ύφεσης βρίσκονται ακόμα στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι την περασμένη Πέμπτη η Wall Street βγήκε από ένα από τα χειρότερα πρώτα εξάμηνα των τελευταίων δεκαετιών.

«Η αγορά των ΗΠΑ τιμολογεί μια επιβράδυνση, και τιμολογεί επίσης το γεγονός ότι η Fed είναι αναγκασμένη να αυξήσει τα επιτόκια έως την επιβράδυνση», υπογράμμισε στο CNBC o οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ακόμα θολές, με τον Managing Director της Credit Suisse να δηλώνει ότι «οι υφέσεις χαρακτηρίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια από κατάρρευση της απασχόλησης που συνοδεύεται από αδυναμία καταναλωτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ενώ επί του παρόντος βιώνουμε μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι παρούσα σήμερα». 

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Federal Reserve, η οποία την Τετάρτη (6/7) θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία. 

Σχετικά με τα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, σημαντική πτώση σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας για τις παραδόσεις οχημάτων της στο β' τρίμηνο του 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.