ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall Street- «Καύσιμο» οι λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου

17:18 - 15 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στη Wall Street- «Καύσιμο» οι λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (15/7) με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,05 % στις 30.951,09 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,91%  στις 3.825,00 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,69 % στις 11.329,01 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, καθώς υπογραμμίζουν την πρόθεση της Fed να συνεχίζει την επιθετική της νομισματική πολιτική σχετικά με τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων.

Οι μετοχές της UnitedHealth, της American Express και της Salesforce οδήγησαν την ανάκαμψη του Dow Jones, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% η καθεμία. Όλοι οι κύριοι κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες διολίσθησαν 1%.

Η Marathon Petroleum και η Valero Energy σημείωσαν άνοδο 2% η καθεμία, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική άνοδο. Οι μετοχές των Tesla, Nvidia, Amazon Alphabet και Meta Platforms, κέρδισαν περισσότερο από 1%.

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones υποχωρεί 1,3%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq έχουν υποχωρήσει 2,1% και 2,9%, αντίστοιχα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούνιο, αντικατοπτρίζοντάς την ανθεκτικότατα των καταναλωτικών δαπανών έναντι του εκτοξευμένου πληθωρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1% έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Μάιο, ενώ οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούνιο έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,7%.

Στα επιχειρηματικά νέα, «βουτιά» κατέγραψαν τα κέρδη της Wells Fargo για το β’ τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική τράπεζα να πιέζεται από τη δέσμευση κεφαλαίων για «κόκκινα δάνεια».

Ειδικότερα, και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. δολάρια ανά μετοχή από 6 δισ. δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Citigroup, με τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας να υποχωρούν κατά 27% στο β’ τρίμηνο, και να διαμορφώνονται στα 4,5 δισ. ευρώ στο ή 2,19 δολ. ανά μετοχή, έναντι των 6,2 δισ. ή 2,85 δολ. ανά μετοχή κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.