ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street-Τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed

17:08 - 25 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street-Τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, αντικατοπτρίζοντας τη νευρικότητα που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,19% στις 31.961,16  μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,14% στις 3.967,00 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,21 % στις 11.810,75 μονάδες.

Η Δευτέρα σηματοδοτεί το ξεκίνημα ίσως της πιο σημαντικής εβδομάδας του καλοκαιριού, με τη συνεδρίαση της Fed, τα στοιχεία του ΑΕΠ και τα κέρδη από σχεδόν το ένα τρίτο του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων πέντε εταιρειών τεχνολογίας mega cap, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης και ελπίζουν ότι η «καταιγίδα» ειδήσεων αυτής της εβδομάδας θα τους βοηθήσει να κατευθύνουν τις προσδοκίες τους.

Οι μετοχές της Newmont Corporation υποχώρησαν 6,7%, με την εταιρεία εξόρυξης να αναφέρει τριμηνιαίες απώλειες στα κέρδη, ενώ η Philips υποχώρησε 9% αφού η ολλανδική εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, επικαλούμενη τα lockdown στην Κίνα και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με το CNBC, μέχρι την περασμένη Παρασκευή των 21% των εταιριών του S&P 500 είχε ανακοινώσει τα εταιρικά μεγέθη του β' τριμήνου, με το 70% του εν λόγω δείγματος να ανακοινώνει αποτελέσματα που ξεπέρασαν θετικά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τους για το β' τρίμηνο του 2022 οι μεγαλύτερες τεχνολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, Apple, Amazon, Alpabet, Microsoft και Meta.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η δεύτερη θετικότερη τους τρεις τελευταίους μήνες για τους κυριότερους δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να επιχειρεί να επιστρέψει αφού έπεσε σε bear market νωρίτερα φέτος. Ο δείκτης σημειώνει άνοδο περισσότερο από 8% και διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.