ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γεωπολιτική ανασφάλεια «κοκκινίζει» τη Wall Street Κύριο

16:59 - 02 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Η γεωπολιτική ανασφάλεια «κοκκινίζει» τη Wall Street
Απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (2/8), με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενόψει της αναμενόμενης επίσκεψης στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,81% στις 32.533,65  μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,51% στις 4.097,49 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,49% στις 12.308,65 μονάδες.

Η Πελόζι αναμένεται να προσγειωθεί στην Ταϊβάν την Τρίτη και να διανυκτερεύσει εκεί, ανέφερε το Reuters. Πριν από το ταξίδι, Κινέζοι αξιωματούχοι απείλησαν να ενεργήσουν αναλόγως εάν η Πελόζι προχωρήσει στην επίσκεψη. 

«Θα θέλαμε να πούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλη μια φορά ότι ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός δεν θα μείνει ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια και η Κίνα θα λάβει αποφασιστικές απαντήσεις και ισχυρά αντίμετρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, οι επενδυτές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο, καθώς η πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed.

Στο πεδίο των επιχειρηματικών εξελίξεων, η Uber ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, αφού την Τρίτη (2/8) ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων για το β’ τρίμηνο του 2022.

Η Uber σημείωσε έσοδα 8 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση 105% από πέρυσι, όταν ο κόσμος μόλις έβγαινε από τα lockdown της πανδημίας. Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Uber σημειώνει κέρδη άνω του 13%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Caterpillar υποχώρησαν περισσότερο από 1% αφού ο βιομηχανικός κολοσσός δημοσίευσε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η εταιρεία κέρδισε 3,18 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας μια πρόβλεψη συναίνεσης της Refinitiv για 3,01 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο, τα έσοδα της Caterpillar ύψους 14,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ακριβώς κάτω από την εκτίμηση των 14,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.