ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Τέταρτη σερί συνεδρίαση κερδών- «Παίρνει δυνάμεις» ενόψει πληθωρισμού Κύριο

23:27 - 12 Σεπ 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Τέταρτη σερί συνεδρίαση κερδών- «Παίρνει δυνάμεις» ενόψει πληθωρισμού
Επεκτάθηκε σήμερα (12/9) για τέταρτη διαδοχική ημέρα το ράλι της Wall Street, με τους κλάδους της ενέργειας και της τεχνολογίας να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 32.381,34 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,09% στις 4.111,55 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,27% στις 12.266,41 μονάδες.

Μετά και τη διεύρυνση του σερί, τα πράγματα… δυσκολεύουν για την χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, καθώς αύριο Τρίτη (13/9) πρόκειται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό (CPI) στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Σε περίπτωση μάλιστα που οι ανακοινώσεις δεν αρέσουν, τότε ενδέχεται να ανοίξει ξανά η «κάνουλα» των ρευστοποιήσεων, όπως συνέβη και σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη (15/9) είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της, με μία νέα ισχυρή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης να βρίσκεται στα σκαριά των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής.

«Ο CPI αναμένεται να σημειώσει μια μικρή μείωση» δήλωσε ο ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Dakota Wealth, Robert Pavlik, ενώ πρόσθεσε: «Η αγορά ελπίζει ότι τα νέα θα μετουσιωθούν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Fed (FOMC) το Σεπτέμβριο».

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο

Μικρά κέρδη σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν φάνηκε να βρίσκουν εμπόδια με συνέπεια να επιβληθεί εμπάργκο στις αποστολές ρωσικού πετρελαίου, γεγονός που ενίσχυσε τον «μαύρο χρυσό».

Παράλληλα, οι προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων επισκιάζονται από τους περιορισμούς λόγω πανδημίας στην Κίνα και από το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου «σκαρφάλωσε» σήμερα 99 cents ή 1,1% και έκλεισε στα 87,78 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 31 Αυγούστου. Αντίστοιχα, το brent ενισχύθηκε κατά 1,16 δολάρια ή 1,3% στα 94 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και την πτώση του δολαρίου, να δίνουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 12 δολάρια ή 0,7% στα 1.740,60 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Αυγούστου.

Αντίστοιχα, το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,09 δολάρια ή 5,8% στα 19,86 δολάρια ανά ουγγιά, συμπληρώνοντας έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Τέλος, ο χαλκός του ίδιου μήνα έκλεισε με κέρδη 4 cents ή 1,2% στα 3,6105 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:46 - 12 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.