ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs-BofA για ευρωαγορές: Η χειρότερη χρονιά από το 2008

11:50 - 24 Οκτ 2022 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs-BofA για ευρωαγορές: Η χειρότερη χρονιά από το 2008
Με πτώση 17% θα «κλείσει» το 2022 για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η οποία θα αποτελέσει τη χειρότερη επίδοσή τους από την κρίση του 2008, εάν η μέση τιμή-στόχος για τον Stoxx 600 φτάσει τις 406 μονάδες, τονίζουν οι αναλυτές των BofA και Goldman Sachs.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό σημαίνει ότι τα περιθώρια ανόδου έως το τέλος του έτους είναι μικρότερα του 2%, οπότε το 2022 δεν θα φέρει το συνηθισμένο Santa Claus Rally.

Υπενθυμίζεται ότι οι Goldman και Bank of America χαμήλωσαν τις τιμές-στόχους τους τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που έχει η αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και για την πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε τον περασμένο μήνα σε bear market (πτώση τουλάχιστον 20% από τα προηγούμενα υψηλά), καθώς εντάθηκαν οι φόβοι ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών θα πυροδοτήσουν μια παγκόσμια ύφεση.

Η Goldman Sachs δίνει στόχο στις 360 μονάδες για τον Stoxx 600, στην πιο απαισιόδοξη άποψη που εκφράστηκε στη δημοσκόπηση του Bloomberg, καθώς ουσιαστικά προβλέπει πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών σχεδόν 10% έως το τέλος του έτους.

«Οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή αγορά θα είναι τραγικές για το τέλος του έτους και πιθανότατα για το επόμενο έτος. Οι μακροοικονομικοί άνεμοι πνέουν κόντρα και δεν θα σταματήσουν σύντομα. Οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται και με τον επίμονο ισχυρό πληθωρισμό, οραματίζομαι την καταστροφή των κερδών για αυτή τη σεζόν και την επόμενη» υπογράμμισε η Στέφανι Εκολό της TFS Derivatives.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.