ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street- «Βαρίδι» ο τεχνολογικός κλάδος

17:31 - 31 Οκτ 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street- «Βαρίδι» ο τεχνολογικός κλάδος
Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (31/10), αλλά παρόλα αυτά οδεύουν προς τον πρώτο κερδοφόρο μήνα έπειτα από δύο σερί μήνες απωλειών.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,77% στις 3.871,23 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 1,31% στις 10.955,76 μονάδες. Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,38% στις 32.735,86 μονάδες.

Οι αγορές έκαναν εντυπωσιακό comeback  τον Οκτώβριο, με τον Dow Jones να ανεβαίνει 13,6% σε μηνιαία βάση και σε τροχιά για τον καλύτερο μήνα του από το 1987. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημειώνουν επίσης άνοδο περισσότερο από 8% και 4%, αντίστοιχα, αυτόν τον μήνα.

Τα κέρδη του Οκτωβρίου σημειώθηκαν παρά τη μεικτή σεζόν κερδών του τρίτου τριμήνου, η οποία έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης και μερικές μεγάλες απογοητεύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta Platforms και η Amazon.

Οι traders προετοιμάζονται για την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που αρχίζει την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης ξανά την Τετάρτη, αλλά πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα σημάδι από τη FOMC ή τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ ότι η Fed θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις στο εγγύς μέλλον ή να περιορίσετε το μέγεθός τους.

Αυτό και τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπως οι μισθοδοσίες του Οκτωβρίου την Παρασκευή, θα μπορούσαν να απειλήσουν το πρόσφατο ράλι της αγοράς.

«Αποδίδουμε πρωτίστως την απότομη ανάκαμψη +9% του S&P 500 τις τελευταίες 10 ημέρες διαπραγμάτευσης στις ελπίδες για μια αλλαγή στην πολιτική της Fed, που η αγορά θεωρεί ότι θα είναι αύξηση 75 bps αυτή την εβδομάδα ακολουθούμενη από μια κίνηση +50 bps τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Κρις Σένιεκ Chris Senyek της Wolfe Research. «Η αίσθησή μας είναι ότι οι επενδυτές είναι πιο πιθανό να απογοητευτούν το απόγευμα της Τετάρτης», συμπλήρωσε.

Οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης της Δευτέρας, ωθώντας τον τεχνολογικό Nasdaq σε πτώση άνω του1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.