ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Morgan Stanley για νέα «βουτιά» της Wall Street

17:46 - 09 Ιαν 2023 | Χρηματιστήρια
«Καμπανάκι» Morgan Stanley για νέα «βουτιά» της Wall Street
Αντιμέτωπες με μία πιο απότομη από την αναμενόμενη πτώση βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley. Σημειώνεται ότι η Wall Street προέρχεται από ένα οδυνηρό 2022, ωστόσο η «κατρακύλα» φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικλ Ουίλσον, προειδοποίησε ότι ενώ οι επενδυτές είναι γενικά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και το risk premium για τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό υποδηλώνει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει πολύ χαμηλότερα από τις 3.500 με 3.600 μονάδες που υπολογίζει αυτή τη στιγμή η αγορά σε περίπτωση ήπιας ύφεσης.

«Οι εκτιμήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές από πλευράς κατεύθυνσης, αλλά λάθος ως προς το μέγεθος» υπογράμμισε ο Ουίλσον, προειδοποιώντας ότι ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να πέσει γύρω στις 3.000 μονάδες, περίπου 22% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως προειδοποιεί, η κορύφωση του πληθωρισμού θα παρείχε στήριξη στις αγορές ομολόγων, «κάτι εξαιρετικά αρνητικό για την εταιρική κερδοφορία».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ουίλσον δεν είναι ο μόνος που κάνει λόγο για υπερβολική αισιοδοξία στις αγορές. Η Goldman Sachs εκτιμά οι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των εισηγμένων, ενδεχόμενες αλλαγές στην εταιρική φορολογία των ΗΠΑ και η πιθανότητα μια ύφεση θα επισκιάσουν τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει το νέο άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας.

Παρομοίως, οι αναλυτές της Deutsche Bank αναμένουν υποχώρηση των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ το 2023, αν και εκείνοι πιστεύουν ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν ανοδικά κατά τη διάρκεια των εταιρικών ανακοινώσεων του τέταρτου τριμήνου, λόγω του sell off που προηγήθηκε στο τέλος του 2022 και τις χαμηλές θέσεις των επενδυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.