ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέστρεψε με…άλμα ο Hang Seng- Μεικτά πρόσημα στις…λειψές ασιατικές αγορές

11:08 - 26 Ιαν 2023 | Χρηματιστήρια
Επέστρεψε με…άλμα ο Hang Seng- Μεικτά πρόσημα στις…λειψές ασιατικές αγορές
Περιορισμένη παραμένει η κίνηση στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας λόγω των διακοπών του σεληνιακού νέου έτους, με τους κυριότερους δείκτες στις ανοιχτές αγορές να καταγράφουν μεικτά πρόσημα στη συνεδρίαση της Πέμπτης (26/1).

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επέστρεψε με κέρδη άνω του 2%, με τον τεχνολογικό Hang Seng να εκτινάσσεται 3,96%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε ο Nikkei, μετά τη δημοσίευση της περίληψης απόψεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας από τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. Το ιαπωνικό γεν διαμορφώθηκε τελευταία φορά στα 129,48 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο, παρά το γεγονός ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νότιας Κορέας συρρικνώθηκε κατά 0,4% το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας την πρώτη συρρίκνωση σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Η ετήσια μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης για τον Δεκέμβριο μειώθηκε κατά 3,1%, παρουσιάζοντας καλύτερες επιδόσεις από τις προσδοκίες του Reuters για πτώση 6,9%.

Η ένδειξη σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη πτώση από τον Οκτώβριο και έρχεται μετά την πτώση 3,2% του Νοεμβρίου.

Σε μηνιαία βάση, τα στοιχεία της μεταποιητικής παραγωγής της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν κατά 3,2%, έναντι μείωσης 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Αυστραλία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,12%, κλείνοντας στις 27.362,75 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε… άλμα 2,39% στις 22.570,50 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε κέρδη 1,60% στις 2.468,65 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.