ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Κίνα, λόγω... ανάπτυξης

10:43 - 06 Μαρ 2023 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Κίνα, λόγω... ανάπτυξης
Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν στα χρηματιστήρια της Ασίας στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν περαιτέρω τον αναπτυξιακό στόχο της Κίνας που τέθηκε στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις της.

Η Κίνα έθεσε έναν στόχο ανάπτυξης κοντά στο 5% για το 2023, γεγονός που δεν ενθουσιάζει τους επενδυτές και τους αναλυτές παγκοσμίως που περίμεναν μια πιο αισιόδοξο πρόβλεψη. Η Κίνα έθεσε επίσης στόχο 3% για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και ποσοστό ανεργίας 5,5% για τους ανθρώπους στις πόλεις — με τη δημιουργία περίπου 12 εκατομμυρίων νέων αστικών θέσεων εργασίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,3%, ενώ ανάλογη επίδοση είχε και ο Shenzhen Component (-0,2%).

Ο δείκτης Hang Seng κατάφερε, πάντως, να καταγράψει άνοδο 0,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,62% ενόψει της απόφασης της Reserve Bank of Australia την Τρίτη, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters να αναμένουν αύξηση 25 μονάδων βάσης στο επιτόκιο.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,11% και ο Topix άνοδο 0,84%.

Κέρδη και στη Νότια Κορέα, όπου ο Kospi είχε άνοδο 1,2%, καθώς ο πληθωρισμός της χώρας παρουσίασε περαιτέρω χαλάρωση τον Φεβρουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.