ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μπροστά στον πληθωρισμό Κύριο

23:26 - 08 Μαϊ 2023 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στη Wall Street μπροστά στον πληθωρισμό
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τις επενδυτικές διαθέσεις να ταλανίζονται από την επερχόμενη ανακοίνωση του ετήσιου πληθωρισμού για το μήνα Απρίλιο, μέσα στην εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας (8/5) με απώλειες 0,17%% στις 33.607,65 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 4.137,29 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε 0,18% στις 12.254,10 μονάδες. 

Την Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ την Πέμπτη για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού, που θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για την κατάσταση τις αμερικανικής οικονομίας αλλά και για τα επόμενα βήματα της Fed.

«Εκ πρώτης όψεως, οι αγορές φαίνεται να υιοθετούν μια πιο χλιαρή προσέγγιση τη Δευτέρα, καθώς αφομοιώνουν όλα όσα μάθαμε την περασμένη εβδομάδα, εξετάζουν τους αναδυόμενους κινδύνους και προετοιμάζονται για περισσότερα δεδομένα αργότερα αυτή την εβδομάδα», αναφέρει το γραφείο συναλλαγών της Goldman Sachs.

«Μια ματιά κάτω από την επιφάνεια αποκαλύπτει λίγο περισσότερη αναταραχή από ό,τι μπορεί να αποκαλύψει αυτή η πρώτη ματιά».

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η PacWest κατά 3,6% (εώς και 28% ενδοσυνεδριακά), αλλά και η Citigroup, η Wells Fargo και η JPMorgan Chase. Επιπλέον οι μετοχές της Disney ανέβηκαν κατά 2,3% με την εταιρεία να ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου την Τετάρτη.

Αξιοσημείωτη άνοδος της τάξεως του 3% σημειώθηκε και για τη μετοχή της American Airlines, μετά την αναβάθμιση της από την JPMorgan.

Τέλος από τους θετικούς πρωταγωνιστές της συνεδρίασης ήταν και οι ενεργειακές μετοχές, που ενισχύθηκαν κατά 1%.

Παράλληλα η Fed επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, μειώνοντας ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ επιφυλάχθηκε να δώσει μία εικόνα για την πορεία των επιτοκίων μεταθέτοντας τις αποφάσεις στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Παρ όλα αυτά διαβεβαίωσε πως «το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υγιές και ανθεκτικό» και πως «οι συνθήκες στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ έχουν «βελτιωθεί σημαντικά» από τις αρχές Μαρτίου όταν δηλαδή ξέσπασε η τραπεζική αναταραχή.

Κέρδη κοντά στο 3% για το πετρέλαιο

Σημαντικές επιδόσεις κατέγραψε σήμερα το πετρέλαιο, με το αργό παράδοσης Ιουνίου να σημειώνει σημαντική άνοδο στα 73,16 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον το Brent παράδοσης Ιουλίου ενισχλυθηκε 2,3% στα 77,01 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Τέλος, σημαντική ήταν η άνοδος και για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου που «σκαρφάλωσε» κατά σχεδόν 5%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.