ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διστακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street λόγω χρέους και Fed

17:25 - 18 Μαϊ 2023 | Χρηματιστήρια
Διστακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street λόγω χρέους και Fed
Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (18/5) στη Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις συζητήσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, καθώς και στις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜαΚάρθι, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι Λευκός Οίκος και Κογκρέσο έχουν μια καλή βάση συζητήσεων, ενώ εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να κηρύξουν στάση πληρωμών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την Τετάρτη την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα αποτρέψουν την χρεοκοπία.

Η αξιωματούχος της Fed Λόρι Λόγκαν δήλωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί έως τώρα δεν δικαιολογούν μια παύση των αυξήσεων επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο. «Αφότου αυξήσαμε τα επιτόκια σε κάθε μία από τις 10 συνεδριάσεις της Fed, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο. Τα οικονομικά στοιχεία τις ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να δείξουν ότι πρέπει να κάνει παύση για μια συνεδρίαση. Έως σήμερα, ωστόσο, δεν είμαστε ακόμα εκεί», υπογράμμισε.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,05% στις 33.405,68 μονάδες, ενώ από την άλλη πλευρά ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,35% στις 4.173,33 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,75% στις 12.593,98 μονάδες.

Στις μετοχές των εισηγμένων της Wall Street, η Cisco υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά τη μείωση που κατέγραψε στις παραγγελίες της σε τριμηνιαία βάση. Από την άλλη πλευρά, η Walmart ενισχύεται περίπου 3% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των προβλέψεων τόσο ως προς τα κέρδη ανά μετοχή όσο και ως προς τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023, αυξάνοντας παράλληλα τις προσδοκίες για την απόδοση ολόκληρου του έτους.

Οι περιφερειακές τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με τον κλαδικό δείκτη SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) να καταγράφει άνοδο 1,3%, μετά από κέρδη άνω του 7% την Τετάρτη.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα μέσα Μαΐου μειώθηκε σε 242.000, καθώς «έπεσε» κατά 22.000 από 264.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν πρόβλεψη για 254.000 αιτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 18 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.