ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Οι μετοχές θα δεχθούν πίεση το β΄ εξάμηνο

14:58 - 19 Ιουν 2023 | Χρηματιστήρια
JP Morgan: Οι μετοχές θα δεχθούν πίεση το β΄ εξάμηνο
Σημαντική πίεση στο ράλι της Wall Street προβλέπει για το β’ εξάμηνο του έτους η JP Morgan, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν κλυδωνισμοί εάν σταματήσουν τα κέρδη στις αναπτυξιακές μετοχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η JP Morgan διατηρεί τη θέση «overweight» για τις μετοχές, εκτιμώντας ότι τομείς όπως η άμυνα, η υγεία, το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα υπεραποδώσουν και αποτελούν μια πιο ελκυστική επιλογή.

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι «εάν η ανάπτυξη σταματήσει σε απόλυτους όρους και το cyclical rotation δεν λάβει θεμελιώδη υποστήριξη, τότε η αγορά συνολικά θα μπορούσε να βρεθεί υπό πίεση στο δεύτερο εξάμηνο», υπογραμμίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει πρόωρα και το ράλι των αναπτυξιακών και τεχνολογικών μετοχών. «Η τεχνολογία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε oversold επίπεδα σε σχέση με τις αποδόσεις των ομολόγων και τα ιστορικά επίπεδα του price-to-earnings» διαμηνύουν.

Πάντως, η ισχυρή ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών φέτος καθοδηγήθηκε από μια μικρή ομάδα τεχνολογικών «γιγάντων» γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan να προειδοποιούν πάντως πως το τρέχον επενδυτικό «κλίμα» στη Wall Street είναι «ανθυγιεινό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.