ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Κέρδη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και στο βάθος...Fed

17:03 - 24 Ιουλ 2023 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Κέρδη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και στο βάθος...Fed
Με κέρδη ξεκινούν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (24/7) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, μπροστά στην δημοσιοποίηση σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο, αλλά και στις επικείμενες αποφάσεις της Fed για το ύψος των επιτοκίων.

Aναλυτικά, ο Dow Jones συνεχίζει με φόρα στο +0,38% και στις 35,368.39 μονάδεςμ ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,25% στις 4,546.78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,14% στις 14,012.32 μονάδες.

Το επενδυτικό κοινό προέρχεται από μία εβδομάδα σημαντικών κερδών και ενός σερί 10x10 για το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, κάτι που είχε να συμβεί από τον Αύγουστο του 2017.

Ο S&P 500 μέτρησε εβδομαδιαία άνοδο 0,7% και ο τεχνολογικός Nasdaq είχε πτώση 0,6%.

Προβλέπεται να είναι «καυτή» εβδομάδα από άποψης εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Πέμπτη (27/7) να είναι η πιο σημαντική μέρα.

Περίπου το 40% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον Dow Jones, και το 30% εκείνων που είναι εισηγμένες στον S&P 500, θα δημοσιεύσουν οικονομικά μεγέθη για το β' τρίμηνο, μεταξύ αυτών και η Alphabet, η Microsoft και η Meta.

Επίσης θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα αρκετές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, βιομηχανίες και εταιρείες πετρελαίου.

Από τις μετοχές, επί του παρόντος οι μετοχές της Halliburton πραγματοποιούν «άλμα» 2%, της Devon Energy κατά 1%, της Alphabet κατά 2% και της Meta κατά 0,7%.

«Αυτή η εβδομάδα θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να δοκιμάστεί το «ράλι» του χρηματιστηρίου που ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου πέρυσι και συνεχίστηκε από την αρχή του τρέχοντος έτους έως την περασμένη Παρασκευή», έγραψε τη Δευτέρα ο John Stoltzfus του Oppenheimer.

Η ενέργεια αλλά και οι υπηρεσίες επικοινωνίας από τους κλάδους σημειώνουν άνοδο άνω του 1%.

Αγωνία για τις δηλώσεις Πάουελ

Πέρα από τη δημοσιοποίηση οικονομικών μεγεθών εισηγμένων εταιρειών, οι επενδυτές αναμένουν και τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, μετά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (26/7).

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ το επενδυτικό κοινό αναμένει με αγωνία και τις δηλώσεις του Διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για να μπορέσουν να έχουν μια κατεύθυνση για τις μελλοντικές προθέσεις της κεντρικής τράπεζας, που προσπαθεί να επαναφέρει σε ομαλά μονοπάτια την αμερικανική οικονομία..

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα στο δείκτη προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, ο οποίος αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.