ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sell off στη Wall Street-«Στα ύψη» οι αποδόσεις των ομολόγων Κύριο

23:31 - 21 Σεπ 2023 | Χρηματιστήρια
Sell off στη Wall Street-«Στα ύψη» οι αποδόσεις των ομολόγων
Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, με το επενδυτικό κοινό να «χωνεύει» το γεγονός ότι τα υψηλά επιτόκια θα παραμείνουν στο τραπέζι για περισσότερο καιρό από ότι υπολόγιζαν.

Αναλυτικά, στην τρίτη σερί αρνητική συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,08% στις 34,070 μονάδες, ο S&P 500 πραγματοποίησε «βουτιά» κατά 1,64% στις 4,330 μονάδες, ενώ ακόμα χαμηλότερα βρέθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq και συγκεκριμένα στο -1,82% και στις 13,223 μονάδες.

Οι Dow Jones και S&P 500 αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με απώλειες πάνω από 1% και 2% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq ετοιμάζεται να καταγράψει απώλειες περί του 3%.

Ταυτόχρονα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε στο 4,48%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, ενώ η απόδοση του διετούς ξεπέρασε το 5,19% μετά την δημοσίευση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας την Πέμπτη, που συνιστά επίσης υψηλό από το 2007.

«Αυτή η εξέλιξη είναι ένα είδος προειδοποίησης για τις αγορές αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Άνταμ Τέρνκουιστ, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην LPL Financial, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αποδόσεις «κόβουν σίγουρα την όρεξη για κινδύνους σε αυτό το χρονικό σημείο».

Μπορεί η Fed να ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, όμως ο Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτά «παραθυράκια» για νέες αυξήσεις πριν το νέο έτος, δηλώνοντας πρόθυμος να κάνει ότι χρειαστεί για να φτάσει τον πληθωρισμό στο επιθυμητό 2%.

Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν ξανά των απωλειών, δεδομένου ότι οι επενδυτές επανεξετάζουν την αγορά μετοχών που είναι προσανατολισμένες στην ΑΙ, εάν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλά.

Στα ταμπλό, Tesla, Alphabet και Nvidia διολίσθησαν άνω του 2%.

Τρίτη σερί μέρα απωλειών για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με μικρή πτώση την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ μπροστά στο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε περίπου κατά 0,1%, στα 89,63 δολάρια, ενώ το Brent παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 0,3% και διαμορφώθηκε στα 93,30 δολάρια το βαρέλι.

Μεγάλη ημερήσια πτώση για τον χρυσό

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,6%, στα 1.935 δολάρια η ουγγιά στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του το τελευταίο δίμηνο.

Ακόμα, το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 2,6% στα 23,21 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου διολίσθησε κατά 2,5%, στα 918 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3,1%, στα 3,66 δολάρια ανά λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.