ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις με την προσοχή στα νέα στοιχεία

11:29 - 04 Μαρ 2024 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις με την προσοχή στα νέα στοιχεία
Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η σημερινή (4/3) συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, μεταξύ άλλων σε Ελβετία και Τουρκία.

Η νέα εβδομάδα σηματοδοτεί από άλλη μια παρτίδα εταιρικών κερδών, τα οποία θα περιλαμβάνουν αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν η Bayer και η Lufthansa. Τα βλέμματα στρέφονται επίσης στην επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τη Δευτέρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μεικτό έδαφος. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης ενισχύονται κατά 0,7%, ενώ τα ταξίδια και οι δραστηριότητες αναψυχής υποχωρούν κατά 0,5%.

Την περασμένη εβδομάδα, οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν την εβδομάδα υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό εκτός της ευρωζώνης. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε στο 2,6% τον Φεβρουάριο, από 2,8% του Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για 2,5%.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού τη Δευτέρα, ο Nikkei της Ιαπωνίας πέρασε το όριο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite, οι οποίοι πέτυχαν αμφότεροι νέα υψηλά όλων των εποχών την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.