ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Ανεβάζει ρυθμό η βιομηχανική δραστηριότητα το Σεπτέμβριο

08:36 - 30 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Ανεβάζει ρυθμό η βιομηχανική δραστηριότητα το Σεπτέμβριο
Σε σταθερή τροχιά παραμένει η ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα το Σεπτέμβριο, με τον κρίσιμο τομέα της ζήτησης στο εξωτερικό να αναζωογονείται, σε μια ένδειξη αποκατάστασης των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI αυξήθηκε σε 51,5 μονάδες το Σεπτέμβριο από 51,0 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) την Τετάρτη, παραμένοντας πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, για έβδομο διαδοχικό μήνα.

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση στις 51,2 μονάδες.

Ο τεράστιος βιομηχανικός τομέας της Κίνας επιστρέφει σταθερά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν προτού η πανδημία παραλύσει τις τεράστιες τάσεις της οικονομίας, καθώς η ζήτηση, η επέκταση των υποδομών και οι εκπληκτικά ανθεκτικές εξαγωγές ωθούν την ανάκαμψη.

Ο επίσημος δείκτης PMI, ο οποίος επικεντρώνεται κυρίως σε μεγάλες και κρατικές εταιρείες, έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες εξαγωγών έφτασαν στις 50,8 μονάδες το Σεπτέμβριο, ενισχυμένος από τις 49,1 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

«Εισερχόμαστε σε μια περίοδο αύξησης της τάσης, η οποία θα συμβάλει στην απορρόφηση της υπολειπόμενης χαλαρότητας στην αγορά εργασίας και θα επιτρέψει κάποια αυστηρότερη πολιτική το επόμενο έτος», δήλωσε ο Julian Evans-Pritchard, ανώτερος οικονομολόγος της Κίνας στην Capital Economics, σημείωση στους πελάτες.

Η οικονομία της Κίνας, η οποία αυξήθηκε 3,2% το δεύτερο τρίμηνο από έτος σε έτος, αναμένεται να επεκταθεί 2,2% φέτος - η πιο αδύναμη αύξηση σε διάστημα τριών δεκαετιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.