ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Με γερμανική ώθηση η ανάκαμψη της μεταποίησης το Σεπτέμβριο

11:49 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Με γερμανική ώθηση η ανάκαμψη της μεταποίησης το Σεπτέμβριο
Ανακάμπτει εκ νέου η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, κυρίως εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η Γερμανία, καθώς τα εργοστάσια της περιοχής βλέπουν αύξηση της ζήτησης μετά από την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός PMI της IHS Markit σημείωσε άνοδο στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 51,7 μονάδες τον Αύγουστο, αντίστοιχα με τις αρχικές εκτιμήσεις  και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή σημείωσε άνοδο στις 57,1 μονάδες από τις 55,6 μονάδες, υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 56,8 μονάδες, και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018.

"Η ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κέρδισε περαιτέρω momentum τον Σεπτέμβριο, στην μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής από τους πρώτους μήνες του 2018", ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ότι χωρίς τη Γερμανία, η ανάκαμψη θα ήταν πολύ πιο ήπια, καθώς η παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αντιστοιχεί σε περίπου το ήμισυ της συνολικής ανάπτυξης της παραγωγής τον Σεπτέμβριο.

μεταπ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.