ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακύρωση της επίσκεψης φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα (video)

17:32 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ακύρωση της επίσκεψης φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα (video)
Την απόφασή της να αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κα. φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση μέχρι αύριο, καθώς ήρθε σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού.

«Ενημερώθηκα ότι συμμετείχα σε μια συνάντηση την περασμένη Τρίτη στην οποία παρευρέθηκε ένα πρόσωπο που χθες βρέθηκε θετικό στον ιό», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ανάρτησή της στο Twitter. «Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, συνεπώς θέτω τον εαυτό μου σε αυτοαπομόνωση έως αύριο το πρωί. Βρέθηκα αρνητική την Πέμπτη και θα υποβληθώ και πάλι σε τεστ σήμερα».

Οι εξελίξεις αυτές αλλάζουν το πρόγραμμά της και αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι της στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη. Επρόκειτο να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραλάβει το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» για το δίκτυο Erasmus, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή της στο Twitter, ωστόσο, ανακοίνωσε πως το ταξίδι αναβάλλεται. Ζητά συγγνώμη και επιφυλάσσεται πως θα βρεθεί σύντομα στη χώρα μας.

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1313122642141032450}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.