ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Μείωση εταιρικού φόρου και φορολογικά κίνητρα προωθεί ο Ερντογάν

10:57 - 19 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκία: Μείωση εταιρικού φόρου και φορολογικά κίνητρα προωθεί ο Ερντογάν
Νομοσχέδιο για τη δυνατότητα μείωσης του εταιρικού φόρου έως και 5% και περαιτέρω στήριξη της απασχόλησης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, προωθεί το κυβερνών κόμμα ΑΚ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης νέα μέτρα που επιτρέπουν τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων στη χώρα από το εξωτερικό, χωρίς να φορολογούνται.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρική φορολόγηση ήταν η 3η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την κυβέρνηση κατά τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους, φθάνοντας στα 78,6 δισ. λίρες (9,90 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο στις 16 Οκτωβρίου, τα μέτρα όπως η στήριξη των ασφαλίστρων και των τελών για τους εργοδότες, μπορούν να παραταθούν έως το τέλος του 2023 και το επίδομα για τις θέσεις εργασίας μπορεί να παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με την νομοθετική αλλαγή του 2017, ο εταιρικός φόρος αυξήθηκε σε 22% από το 20% για τα διάστημα 2018/20. Χωρίς τα τελευταία μέτρα, ο φόρος αναμένεται να μειωθεί στο 20% από το επόμενο έτος.

Ωστόσο, το νέο νομοσχέδιο θα επιτρέψει στον Ερντογάν να μειώσει τον εταιρικό φόρο έως και 5 εκατοστιαίες μονάδες, από το 20%.

Η προγραμματισμένη αμνηστία του πλούτου θα επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες να μεταφέρουν στη χώρα μέχρι τα μέσα του 2021 χρήματα, χρυσό, συνάλλαγμα, χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να πληρώνουν φόρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.