ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζήτησαν Πομπέο-Μακρόν για τον Ερντογάν

00:31 - 17 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τι συζήτησαν Πομπέο-Μακρόν για τον Ερντογάν
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Πομπέο είπε συγκεκριμένα πως στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν για πολλή ώρα το ζήτημα της συμπεριφοράς της Τουρκίας «και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ επιθετική».

«Μιλήσαμε επίσης για τη δράση της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και στη Λιβύη, όπου επίσης έχει μεταφέρει δυνάμεις από τρίτες χώρες ή για τη δράση της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα μπορούσα να συνεχίσω αυτή τη λίστα», συνέχισε ο Πομπέο.

«Η αμερικανική θέση είναι ότι η διεθνοποίηση αυτών των συγκρούσεων είναι επιβλαβής και βλάπτει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Επομένως, καλέσαμε όλες τις χώρες να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη Λιβύη, είτε είναι οι Ρώσοι, Τούρκοι ή άλλοι», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, «η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεργαστούν για να πείσουν τον Ερντογάν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι προς το συμφέρον του λαού του».

Υπενθυμίζουμε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετά τη Γαλλία επισκέπτεται την Τουρκία, αλλά στην ατζέντα του δεν υπάρχουν συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν. Είναι προγραμματισμένο, ωστόσο, να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:35 - 17 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.