ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης-Ξεκινά η...ανοικοδόμηση των οικονομιών

21:12 - 10 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης-Ξεκινά η...ανοικοδόμηση των οικονομιών
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης πως στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ επιτεύχθηκε συμφωνία για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ουγγαρία και Πολωνία είχαν μπλοκάρει με βέτο τη συμφωνία, ωστόσο, από την Τετάρτη κιόλας είχε διαφανεί αλλαγή στάσης, κατόπιν παρέμβασης της Άνγκελα Μέρκελ.

Το βέτο αποσύρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν εγκρίνουν τον νέο επταετή προϋπολογισμό και να προχωρήσουν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τη συμφωνία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter κι ενώ η Σύνοδος βρισκόταν σε εξέλιξη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Σαρλ Μισέλ: "Συμφωνία για το το MFF και το Ταμείο Ανάκαμψης. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε με την εφαρμογή και να οικοδομήσουμε τις οικονομίες μας. Το Ταμείο θα προωθήσει πράσινες και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις", έγραψε.

{https://twitter.com/eucopresident/status/1337094311389913090}

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1337098004373905414}

Η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ασφαλώς μία εξαιρετικά θετική είδηση για την Ελλάδα που έχει ποντάρει στα 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης την ανάταση της οικονομίας της και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις τόσο το καλύτερο.

Με αυτή τη συμφωνία της Πέμπτης ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και μέσα στο καλοκαίρι θα μπορούσαν να εισρεύσουν στη χώρα μας και τα πρώτα κονδύλια.

Να προσθέσουμε σε αυτή την ευχάριστη είδηση και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ που εμπλουτίζει το έκτακτο QE και στηρίζει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς να εξαιρεί και τα ελληνικά ομόλογα, όπως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:26 - 10 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.