ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νοσηλευτής με κορονοΐό, ενώ έκανε το εμβόλιο της Pfizer

13:28 - 30 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Νοσηλευτής με κορονοΐό, ενώ έκανε το εμβόλιο της Pfizer
Θετικός διαγνώστηκε με κορονοΐό 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια και ενώ είχε περάσει πάνω από μία εβδομάδα από την στιγμή που είχε εμβολιαστεί κατά του συγκεκριμένου ιού. Οι ειδικοί από την μεριά τους, υποστηρίζουν πως δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18/12 στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer, ενώ παράλληλα, σε δηλώσεις του σε τοπικό δίκτυο τηλεόρασης, υποστήριξε πως το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού πραγματοποίησε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση, που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Επισκέφθηκε έναν χώρο, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.

"Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία", δήλωσε ο Ρέιμερς.

"Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φτάσεις το 95%", πρόσθεσε ο Ρέιμερς.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 30 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.