ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Αυστηρό lockdown λόγω αύξησης ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

14:32 - 19 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Αυστηρό lockdown λόγω αύξησης ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε την Δευτέρα(18/1), ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοΐού αυστηροποιούνται, λόγω της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.

Την ίδια μέρα, η χώρα κατέγραψε αρνητικό αριθμό θανάτων, που έφτασε τους 167.

Εν μέσω ανησυχιών ότι οι πολίτες δεν συμμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό με τα μέτρα, τα νοσοκομεία της Πορτογαλίας προσπαθούν να διαχειριστούν την αύξηση των κρουσμάτων.

Η DGS ανακοίνωσε πέρα από τους θανάτους, 6.702 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 556.503, από την αρχή της πανδημίας.

Να σημειωθεί, πως ο πληθυσμός της Πορτογαλίας, φτάνει τα δέκα εκατομμύρια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που επωφελήθηκαν από τις εξαιρέσεις που περιλαμβάνονται στο lockdown με τις αρχές να έχουν καταγράψει 70% φυσιολογικής κίνησης στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

"Περνάμε την πιο σοβαρή φάση της πανδημίας" μέχρι σήμερα, είπε ο Κόστα, καλώντας τους πολίτες να συμμορφώνονται με τους κανόνες. "Δεν είναι αυτή η στιγμή για να βρίσκουμε παραθυράκια στον νόμο", πρόσθεσε.

Η πανδημία κορυφώθηκε τα Χριστούγεννα όταν χαλάρωσαν οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις για τέσσερις ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.