ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιανμάρ: Περισσότεροι από 300 νεκροί μετά το πραξικόπημα

14:11 - 26 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Μιανμάρ: Περισσότεροι από 300 νεκροί μετά το πραξικόπημα
Περισσότεροι από 300 ανθρώποι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ από τις δυνάμεις ασφαλείας των πραξικοπηματιών.

Σχεδόν το 90% των νεκρών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, κυρίως σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Οι θάνατοι αυτοί προκάλεσαν κατακραυγή και την επιβολή κυρώσεων από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η χρήση θανάσιμης βίας κατά πολιτών καταδικάστηκε επίσης από ορισμένες γειτονικές χώρες στη νοτιοανατολική Ασία, οι οποίες τείνουν να είναι συγκρατημένες στις επικρίσεις τους.

"Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττονται καθημερινά", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Ένωση Αρωγής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους (AAPP), η οποία καταγράφει τους θανάτους και τις συλλήψεις και επισημαίνει ότι σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή έχουν καταδικαστεί μετά το πραξικόπημα.

Σχεδόν το 90% των νεκρών ήταν άνδρες. Περίπου το 36% από αυτούς ήταν ηλικίας 24 ετών και κάτω. Το νεαρότερο θύμα, η ηλικίας 7 ετών Κιν Μιο Τσιτ, σκοτώθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Μάνταλαϊ, την Τρίτη. Το κοριτσάκι βρισκόταν στο σπίτι με τον πατέρα του όταν σκοτώθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.