ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μελίντα Γκέιτς ζητούσε διαζύγιο απ'το 2019-Ο ρόλος του Έπσταϊν

08:18 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η Μελίντα Γκέιτς ζητούσε διαζύγιο απ'το 2019-Ο ρόλος του Έπσταϊν
Η Μελίντα Γκέιτς συναντήθηκε με τους δικηγόρους της αρκετά χρόνια πριν αποφασίσει να χωρίσει από τον Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Ιδιαίτερο ρόλο στο χωρισμό διαδραμάτισαν και οι σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ήταν παντρεμένοι 27 χρόνια και στις 3 Μαΐου ανακοίνωσαν ότι διαλύουν το γάμο τους.

"Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας", ανέφερε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Τα τελευταία 27 χρόνια, έχουμε μεγαλώσει τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο για να επιτρέψει σε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς, παραγωγικές ζωές».

Η απόφαση διαζυγίου αιφνιδίασε τις φιλανθρωπικές και τεχνολογικές κοινότητες, αλλά είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η Μελίντα διατηρούσε ανοιχτή επικοινωνία με τους δικηγόρους της για το διαζύγιο ήδη από το 2019, προτού παρθεί η τελική απόφαση για τον χωρισμό.

Η αιτία που έφερε το διαζύγιο

Ούτε ο Μπιλ ούτε η Μελίντα αποκάλυψαν ακόμη τι οδήγησε στη διάσπαση. Ωστόσο, μια αναφορά ότι η Μελίντα είχε αναστατωθεί από τη σχέση του πρώην συζύγου της με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν θεωρείται ότι μία από τις κύριες αιτίες του χωρισμού τους.

Με τη διάσπαση των Γκέιτς, πηγές ανέφεραν ότι η φιλία του Μπιλ με τον Έπσταϊν, οι οποίοι συνδέθηκαν για πρώτη φορά το 2011, στοιχειώνουν ακόμη τη Μελίντα Γκέιτς. Να σημειωθεί εξίσου, πως ο Έπσταϊν ήταν ήδη ένοχος αφού εξέδιδε ένα ανήλικο κορίτσι το 2008.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, το ζευγάρι συναντήθηκε με τον Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη στο αρχοντικό του Upper East Side τον Σεπτέμβριο του 2013. Πηγές που προέρχονται από το Daily Beast, ανέφεραν πως αμέσως μετά τη συνάντηση, η Μελίντα εξέφρασε στους φίλους την δυσφορία της κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Αρκετοί άνθρωποι κοντά στο ζευγάρι δήλωσαν ότι «εξαγριώθηκε» για τη σχέση του συζύγου της με τον Έπσταϊν.

Μετά τις αναφορές των New York Times περί συνάντησης του Μπιλ με τον Έπσταϊν τον Οκτώβριο του 2019, η Μελίντα κάλεσε τους συμβούλους της πολλές φορές, σύμφωνα με αναθεωρημένα έγγραφα της εφημερίδας.

Στην από κοινού δήλωσή τους στο Twitter, διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. "Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε μια πίστη σε αυτήν την αποστολή", ανέφεραν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.