ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Πρόστιμο 102 εκατ. ευρώ στη Google για κατάχρηση μονοπωλίου

11:21 - 14 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Πρόστιμο 102 εκατ. ευρώ στη Google για κατάχρηση μονοπωλίου
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (13/5) ότι επέβαλε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της λόγω του λειτουργικού συστήματος Android και του καταστήματος εφαρμογών Google Play.

"Μέσω του Android και του καταστήματος εφαρμογών Google Play, η Google κατέχει δεσπόζουσα θέση που της επιτρέπει να ελέγχει την ικανότητα επικοινωνίας που έχουν οι προγραμματιστές εφαρμογών με τους τελικούς χρήστες", δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, προσθέτοντας ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών χρησιμοποιούν smartphone που λειτουργούν με Android .

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η Google δεν επέτρεψε στη JuicePass, μια εφαρμογή υπηρεσιών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) από την Enel X, να λειτουργεί σε Android Auto - το οποίο επιτρέπει στις εφαρμογές να χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση - περιορίζοντας άδικα τη χρήση της εφαρμογής, ενώ ταυτόχρονα ευνοώντας τους Χάρτες Google.

Η Google δεν επιτρέπει την εφαρμογή στο Android Auto για δύο χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της Enel X να δημιουργήσει μια βάση χρηστών, εξήγησε ο παρατηρητής.

"Η αμφισβητούμενη συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής κινητικότητας σε μια κρίσιμη φάση ... με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων", δήλωσε ο αντιμονοπωλιακός ρυθμιστής.

Η Enel X είναι το τμήμα «e-solutions» του ιταλικού βοηθητικού προγράμματος Enel και το Juice Pass επιτρέπει κυρίως στους χρήστες να βρίσκουν σταθμούς φόρτισης στους χάρτες και να βλέπουν τις λεπτομέρειες τους.

Εκτός από το πρόστιμο, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από την Google να διαθέσει το JuicePass στο Android Auto.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.