ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχεται το σενάριο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς καθόλου θεατές

19:52 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Επανέρχεται το σενάριο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς καθόλου θεατές
Η Ιαπωνία ενδέχεται να αναγκαστεί να αντιστρέψει τελικά την απόφασή της να επιτρέψει σε ντόπιους οπαδούς να παραστούν στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, κάτι που απομακρύνει την προγραμματισμένη άρση των περιορισμών.

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι οι παρουσίες θα περιοριστούν στο 50% της χωριτικότητας του χώρου, ή έως 10.000 θεατές. Μάλιστα, είχε ήδη αποφασιστεί να μην παρευρεθούν επισκέπτες από άλλες χώρες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Yoshihide Suga, δήλωσε ότι το να μην υπάρχει κοινό παρέμενε ως επιλογή, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται σταθερά από όταν έληξε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Τόκιο και άλλες περιοχές στο τέλος του προηγούμενου μήνα. «Έχω καταστήσει σαφές ότι το να μην υπάρχουν θεατές είναι ένα ενδεχόμενο», είπε ο κ. Suga.

«Θα λάβουμε τέτοια μέτρα καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων». Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η ΔΟΕ και άλλοι παράγοντες πρόκειται να συναντηθούν στις 8 Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα των θεατών. Σαφώς, η ανησυχία αυξάνεται με την διαρκή άφιξη αθλητών, δημοσιογράφων, αξιωματούχων και λοιπών εργαζομένων, με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων να είναι προγραμματισμένη στις 23 Ιουλίου και παρά τις δηλώσεις περί μέτρων για μία «ασφαλή εκδήλωση». Η ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκεται υπό «οιονεί» μέτρων έκτακτης ανάγκης, τα οποία περιλαμβάνουν αιτήματα για εστιατόρια και μπαρ να σταματούν την πώληση αλκοόλ στις 7 μ.μ. και να κλείνουν μία ώρα αργότερα.

Όμως, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις απέτυχαν να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων.

 Την Πέμπτη, ο Δρ. Mitsuo Kaku, ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, είπε ότι η κατάσταση στο Τόκιο έχει γίνει «κρίσιμη», ενώ η τελευταία έξαρση οφείλεται στην ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Μελέτες αναφέρουν ότι σε ένα αισιόδοξο σενάριο, τα κρούσματα στο Τόκιο μπορεί να αγγίξουν τα 1.000 τον Ιούλιο και τα 2.000 τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.