ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Τα συνδικάτα των δασκάλων λένε «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

10:33 - 09 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Τα συνδικάτα των δασκάλων λένε «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Θετικά είναι τα συνδικάτα των δασκάλων στις ΗΠΑ, ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, αφού ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται από την COVID-19 αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι ειδικοί της υγείας αποδίδουν την τάση αυτή στην παραλλαγή Δέλτα, που είναι πιο πιθανό να μολύνει παιδιά σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος Άλφα.

Οι εμβολιασμοί πρέπει να είναι υποχρεωτικοί για όλους τους δασκάλους στις ΗΠΑ, ώστε να προστατευτούν οι μαθητές που είναι πολύ μικροί σε ηλικία για να εμβολιαστούν, δήλωσε επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου συνδικάτου δασκάλων, αλλάζοντας στάση για την υποστήριξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά νοσούν, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ποσοστό περίπου 90% των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος αξιωματούχος για θέματα επδημιολογίας στις ΗΠΑ, δήλωσε πως είναι καθοριστικής σημασίας για τα παιδιά να περιβάλλονται από εμβολιασμένους ανθρώπους που φορούν μάσκες στα σχολεία, αλλά και οπουδήποτε αλλού, μέχρι τα εμβόλια να εγκριθούν για αυτά.

"Περιβάλλεις τα παιδιά με αυτούς που μπορούν να εμβολιαστούν, όποιοι και αν είναι, δάσκαλοι, προσωπικό των σχολείων, ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει αυτοί να εμβολιαστούν. Προστατέψτε τα παιδιά με μία ασπίδα εμβολιασμένων ανθρώπων", δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο NBC, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία γεμίζουν με περιστατικά COVID-19.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 νέα περιστατικά μόλυνσης την ημέρα κατά μέσο όρο για το τελευταίο διήμερο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Περίπου 400 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά κατά μέσο όρο. Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον τελευταίο Φεβρουάριο.

Ο πρώην επίτροπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ δρ Σκοτ Γκότλιμπ υποστήριξε ότι η μη απαίτηση χρήσης μάσκας για τους μαθητές καθώς επιστρέφουν στην πλήρη καθημερινή διαδικασία μάθησης είναι απερίσκεπτη.

Ο ίδιος παρότρυνε σχολεία και οικογένειες να χρησιμοποιήσουν υψηλής ποιότητας μάσκες προσώπου, όπως οι N95 για την προστασία κατά της παραλλαγής Δέλτα που μεταδίδεται πιο εύκολα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.