ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία-SPD: Προηγείται των συντηρητικών της Μέρκελ έπειτα από 15 χρόνια

16:50 - 24 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία-SPD: Προηγείται των συντηρητικών της Μέρκελ έπειτα από 15 χρόνια
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγήθηκαν των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά σε διάστημα 15 χρόνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για τα RTL/NTV η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (24/8), έναν μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Η Μέρκελ θα παραιτηθεί έπειτα από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ το συντηρητικό μπλοκ των CDU/CSU έχει αποδυναμωθεί από τις διαμάχες που αφορούν την ηγεσία του κόμματος.

Η υποστήριξη προς την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) και προς την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) μειώνεται διαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Το SPD έχει αυξήσει την δύναμή του κατά 2% συγκρικτικά με την περασμένη εβδομάδα στο 23%, ενώ οι CDU/CSU υποχώρησαν 1% αγγίζοντας το 22%. Παράλληλα, οι Πράσινοι έχασαν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%, κατά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με το Forsa, πρόκειτια για την πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις παρουσιάζουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.

Μερικοί συντηρητικοί αποδίδουν την πτώση της υποστήριξης στον υποψήφιο καγκελάριο και πρόεδρο της CDU Αρμιν Λάσετ, του οποίου οι επιδόσεις καταβαραθρώθηκαν από τη στιγμή που η κάμερα τον συνέλαβε να ξεκαρδίζεται στα γέλια τον προηγούμενο μήνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε πόλη η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.

Η υποστήριξη προς τον Λάσετ κατέγραψε νέα πτώση στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa, ενώ ενισχύθηκε για τον υποψήφιο του SPD και υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.