ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Οι Εργατικοί ζητούν Plan B για την πανδημία

08:22 - 25 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Αγγλία: Οι Εργατικοί ζητούν Plan B για την πανδημία
Το Εργατικό κόμμα της Βρετανίας καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που αναφέρονται στο Σχέδιο Β για την αντιμετώπιση του Covid στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για εργασία από το σπίτι και υποχρεωτικές μάσκες.

Η αντιπολιτευόμενη "σκιώδης" υπουργός οικονομικών των Εργατικών Rachel Reeves είπε επίσης στο BBC ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού “πάει αργά” και πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα.

Αλλά ο Υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak είπε ότι τα δεδομένα δεν προτείνουν προς το παρόν "άμεση μετάβαση στο σχέδιο Β".

Τα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στην προστασία του NHS από τη “μη βιώσιμη πίεση", περιλαμβάνουν επίσης υποχρεωτικά διαβατήρια Covid.

Το Σχέδιο Α, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή επί του παρόντος, περιλαμβάνει την προσφορά ενισχυτικών δόσεων στους πιο ευάλωτους, μια εφάπαξ δόση σε υγιή παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και την ενθάρρυνση για εμβολιασμό των ανεμβολίαστων.

Η Συνομοσπονδία του NHS και η Βρετανική Ιατρική Ένωση είναι μεταξύ των ομάδων που ζήτησαν να επανεισαχθούν ορισμένοι περιορισμοί στην Αγγλία, εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Η κ. Reeves δήλωσε στο BBC One: «Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να κάνει περισσότερα για να λειτουργήσει το Σχέδιο Α.

"Εάν οι επιστήμονες λένε δουλειά από το σπίτι και μάσκες, θα πρέπει να κάνουμε αυτό. Επομένως, δουλέψτε καλύτερα το σχέδιο A επειδή το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει αρχίσει να σταματά και εισαγάγετε αυτά τα μέτρα του σχεδίου Β.

"Αλλά υπάρχουν επίσης πράγματα που δεν είναι στο Α ούτε στο Β που πρέπει να γίνουν, όπως η καταβολή νόμιμων αμοιβών ασθένειας από την πρώτη μέρα και επίσης καλύτερος αερισμός στους δημόσιους χώρους."

Εμφανιζόμενος στο ίδιο πρόγραμμα, ο κ. Sunak ρωτήθηκε επίσης αν ήταν καιρός να έρθει το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης και είπε ότι η επανεισαγωγή του καθεστώτος επιδόματος «δεν ήταν στα χαρτιά επειδή δεν φανταζόμαστε ότι θα πρέπει να επιβάλουμε σημαντικούς οικονομικούς περιορισμούς με τον τρόπο που είχαμε τον τελευταίο χρόνο».

Πρόσθεσε ότι η διάθεση του εμβολίου ήταν η "πρώτη γραμμή άμυνας" και η ενισχυτική εκστρατεία ήταν ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Περισσότερα από 325.000 ενισχυτικά εμβόλια έγιναν στην Αγγλία το Σάββατο - το μεγαλύτερο ημερήσιο νούμερο για τις ενισχυτικές δόσεις μέχρι τώρα, ανέφερε στο Twitter η διευθύνουσα σύμβουλος του NHS England, Amanda Pritchard.

Ο καθηγητής Adam Finn, μέλος της κυβερνητικής επιτροπής εμβολιασμού και ανοσοποίησης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού από μόνο του δεν ήταν αρκετό «για να θέσει τα πράγματα υπό έλεγχο».

«Πρέπει οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τακτικά σελφ τεστ, να αποφεύγουν την επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, να χρησιμοποιούν μάσκες, όλα αυτά πρέπει να συμβούν τώρα εάν θελήσουμε να σταματήσουμε αυτή την άνοδο και να θέσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο αρκετά σύντομα για να σταματήσει μια πραγματική κατάρρευση στα μέσα του χειμώνα», είπε στον Trevor Phillips του Sky News την Κυριακή.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πρέπει να μεταβεί στο Σχέδιο Β τώρα, είπε: “Σε κάποιο σχέδιο Β τέλος πάντων”.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δήλωσαν ότι φαίνεται «όλο και πιο πιθανό» ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να επανεισαχθούν λόγω της «προχειρότητας και αδράνειας της κυβέρνησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.