ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Ο Μπάιντεν αποφασίζει το μέλλον του Πάουελ στη Fed

15:19 - 01 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Γέλεν: Ο Μπάιντεν αποφασίζει το μέλλον του Πάουελ στη Fed
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να επιλέξει ένα «έμπειρο και αξιόπιστο» πρόσωπο ως πρόεδρο της Federal Reserve για να καθησυχάσει τις αγορές, και ενώ ο σημερινός πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ ταιριάζει στο προφίλ, «και άλλοι θα μπορούσαν να είναι κατάλληλοι για τη θέση».

Ο κ. Πάουελ, ένας Ρεπουμπλικανός που τοποθετήθηκε στη θέση από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως το πιθανότερο είναι πως θα κάνει άλλη μια θητεία στη θέση και ορισμένοι οικονομολόγοι και επενδυτές ανησυχούν για αναταράξεις στις αγορές σε περίπτωση επιλογής άλλου υποψηφίου.

Η κ. Γέλεν, η οποία δεν έχει υποστηρίξει δημόσια έναν υποψήφιο, είπε στο Reuters ότι έδωσε τη συμβουλή της στον πρόεδρο και η απόφαση «είναι δική του». Αρνήθηκε να πει αν υποστήριξε τον κ. Πάουελ, όπως ανέφεραν ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείσα εάν οι ανησυχίες της αγοράς πρέπει να επηρεάσουν την απόφαση του κ. Μπάιντεν, η Τζάνετ Γέλεν είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να επιλέξει κάποιον που θεωρείται αξιόπιστος και ικανός διαμορφωτής πολιτικής.

«Πιστεύω ότι ο Πάουελ έχει αποκτήσει αυτή τη φήμη, αλλά υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, που πιστεύω ότι θα γίνονταν αντιληπτοί με παρόμοιο τρόπο», είπε η κ. Γέλεν. «Αν οι αγορές είναι αναστατωμένες επειδή πιστεύουν ότι το άτομο δεν είναι αξιόπιστο, τότε αυτό είναι ένα άτομο που δεν πρέπει να διοριστεί. Ο πρόεδρος θα πρέπει να διορίσει κάποιον που είναι έμπειρος και αξιόπιστος».

Η Γέλεν είπε ότι ήλπιζε και περίμενε ότι ο Μπάιντεν θα λάβει μια απόφαση «εύλογα σύντομα», αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 01 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.